Foto: Publicitātes foto
VSIA "Rīgas cirks" kā juridiska organizācija turpina darbu, un tās aktuālākais uzdevums patlaban ir plānot, kā turpināt Latvijā cirka tradīciju, portālam "Delfi" pavēstīja Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

KM piektdien notikusi "Rīgas cirks" kapitāldaļu turētāja pārstāvju tikšanās ar cirka darbiniekiem, lai pārrunātu turpmāko darbību pēc Būvniecības valsts kontroles biroja (BVK) un KM lēmuma slēgt cirka ēku.

"Rīgas cirkam" jāplāno, kā turpināt Latvijā cirka tradīciju šā brīža situācijā, kad nav iespējams rīkot cirka izrādes tai paredzētajā ēkā.

"BVK lēmums nozīmē to, ka drošības apsvērumu dēļ cirka ēkā tiek pilnībā apturēta publisku pasākumu - cirka izrāžu - rīkošana, jo cirka skatītāju tribīnes nav droši izmantojamas pilnai noslodzei," skaidroja Vizule.

Lai arī turpmāk iedzīvotājiem nodrošinātu cirka izrāžu pieejamību, cirka vadībai tiek rosināts pielietot citus programmu veidošanas principus, piesaistot māksliniekus un organizējot viesizrādes. "Vadības kompetencē šobrīd ir pieņemt lēmumus par turpmāko darbības modeli, no kura būs atkarīga arī personāla resursu plānošana," uzsver KM.

Kā veiksmīgu piemēru modelim, kad organizācija darbojas kā menedžmenta struktūra, rīkojot pasākumus ārpus savām telpām, KM min VSIA "Latvijas Koncerti" rīko mūzikas pasākumus, aptverot gan Rīgu, gan Latvijas reģionus.

Pēc KM iniciatīvas "Rīgas cirks" ir izveidojis krīzes pārvarēšanas komisiju, lai kompleksi un operatīvi risinātu radušos situāciju un pēc iespējas ātrāk varētu atjaunot pilnvērtīgu cirka mākslas pieejamību skatītājiem.

Komisijā strādās KM kultūrpolitikas, personāla, būvniecības un juridiskās jomas speciālisti, kā arī "Rīgas cirka" deleģētie pārstāvji. Komisija uz pirmo sēdi sanāks 15. februārī.

Jau vēstīts, ka Rīgas cirka ēka nav droša ekspluatācijā un tās ekspluatācija jāpārtrauc nekavējoties, paziņoja kultūras ministre Dace Melbārde (NA).

Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) iepazīstināja Kultūras ministriju ar pēdējā ēkas apsekojuma rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!