Foto: LETA

Jaunais Valsts kancelejas vadītājs Jānis Citskovskis reformas valsts pārvaldē vēlas sākt ar iestāžu apvienošanu, normatīvo regulējumu pārvērtējumu un vadītāju motivēšanu.

Kā intervijā Latvijas Radio atzina pats Citskovskis, tie būtu pirmie darbi, ar ko nepieciešams sākt.

Valsts galvenā ierēdņa pamatuzstādījums ir uzsākt valsts pārvaldes reformu, kuru pēc pusotra gada vairs nevarētu apturēt. Viņš ir apņēmies turpināt viņa priekšgājēja Mārtiņa Krieviņa sākto reformu īstenošanas, taču Krieviņa plānu atlaist līdz 7000 valsts pārvaldes darbinieku Citskovskis vērtē visnotaļ piesardzīgi, jo patlaban nav skaidrs vai šo mērķi var realizēt.

"Jāturpina darbs pie šī reformu plāna pilnveidošanas, bet šim plānam jābūt reālistiskam un reāli ieviešamam," savu redzējumu pauda Valsts kancelejas jaunais vadītājs.

Viņaprāt, reformu plānā trūkst detalizācijas un tajā noteikto pasākumu īstenošanu un ieviešanu.

Citskovskis intervijā skaidrojis, ka reformu plāns attiecas uz valsts budžeta iestādēs strādājošajiem, kas ir 58 000 cilvēku. No tiem 5000 ir karavīri, tāpat reformu plāns attiecas arī uz policistiem, ugunsdzēsējiem un robežsargiem. Patlaban nav skaidrs, uz kuriem tieši attieksies plāns atlaist 7000 valsts pārvaldē strādājošo, jo tā sauktie klasiskie ierēdņi esot tikai 11 000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!