Foto: F64
Ministru kabineta komiteja pirmdien akceptēja kārtējo normatīvo aktu grozījumu projektu, kas nepieciešams jauno fotoradaru fiksēto pārkāpumu sekmīgai apstrādei. Pirmdien akceptētais grozījumu projekts Ceļu satiksmes likumā paredz, ka Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) saņems atlīdzību par fotoradaru fiksēto pārkāpumu apstrādi.

Šā gada 26.aprīlī valdība uzdeva Valsts policijai (VP) noslēgt līgumu ar CSDD, paredzot, ka direkcija apstrādās no fotoradariem saņemto informāciju, sagatavos pārkāpumu protokolus-lēmumus un pēc to pārbaudes policijā nosūtīs soda kvītis atbilstošo transportlīdzekļu turētājiem vai īpašniekiem.

Ņemot vērā to, ka normatīvajos aktos patlaban nav paredzēts, ka CSDD ir tiesīga saņemt atlīdzību par fotoradaru fiksēto pārkāpumu apstrādi, bija nepieciešams izdarīt grozījumus Ceļu satiksmes likumā, lai paredzētu, ka CSDD ir tiesīga saņemt atlīdzību par minētajām darbībām.

Pirmdien valdības komitejā akceptētie grozījumi paredz papildināt Ceļu satiksmes likumu, nosakot, ka CSDD saskaņā ar līgumu, ko tā noslēgusi ar VP, veic no fotoradariem saņemtās informācijas apstrādi transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā, kā arī sagatavo un nosūta transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībā norādītajam turētājam vai, ja turētājs nav norādīts, - transportlīdzekļa īpašniekam (valdītājam) protokolu - lēmumu, saņemot par to atlīdzību. Atlīdzības apmēru, ko saņems CSDD, noteiks Ministru kabinets.

Lai minētie grozījumi Ceļu satiksmes likumā varētu stāties spēkā, tie vēl būs jāatbalsta valdībā un jāpieņem Saeimā.

Vienlaikus Ministru kabineta komiteja šodien uzdeva Satiksmes ministrijai līdz 2012.gada 1.jūlijam izstrādāt un iesniegt valdībā informatīvo ziņojumu par to, kā norit par fotoradaru fiksētajiem pārkāpumiem iekasēto soda naudu administrēšana, tostarp - cik daudz finanšu līdzekļu tiek ieskaitīti valsts budžetā.

Ja tuvākajā nākotnē nāksies konstatēt, ka izveidotā sistēma ar fotoradariem fiksēto pārkāpumu administrēšanai ir neefektīva, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai tiks uzdots sagatavot priekšlikumus sistēmas pilnveidošanai, šodien vienojās Ministru kabineta komiteja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!