Foto: Publicitātes foto
Dakteru Klaunu labdarības programmai ar sabiedrības atbalstu šogad ir saziedoti vairāk nekā 38 tūkstoši eiro, portālu "Delfi" informēja rīkotāji.

Šogad biedrība "Dr.Klauns" svin savu piecu gadu jubileju. Programmas pamatā profesionāli medicīnas klauni apmeklē slimnīcas, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglotu mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas ārstniecības iestādē.

Projekta laikā tiek izmantotas dažādas tehnikas – triki, mūzika, fantāziju rosinoši stāsti un citi paņēmieni, lai bērns vieglāk pārdzīvotu ārstēšanās procesa izraisītās emocijas – bailes, vientulību, nomāktību. Pētījumi dažādās pasaules vietās, kur darbojas Dakteru Klaunu programmas, ir apliecinājuši, ka Daktera Klauna terapija ir vērtīga ne tikai bērniem, bet arī vecākiem un tā ievērojami samazina trauksmes līmeni.

Pateicoties plašai sabiedrības iesaistei, Dakteru Klaunu programmai šogad ir savākti kopumā vairāk nekā 38 000 eiro, tajā skaitā 11,5 tūkstoši eiro, pērkot "Rasēns" piena produktus, un 27 tūkstoši eiro ziedojumu kastītēs un "Mans Rimi" naudas uzkrājumā. Dakteri Klauni darbojas virknē Latvijas pilsētu, piemēram, Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Cēsīs, Rēzeknē un Jūrmalā.

"Bērnu piena produktu zīmola "Rasēns" simbols teliņš šo piecu gadu laikā ir kļuvis par ļoti tuvu Dakteru Klaunu draugu. "Rasēns" cenšas iepriecināt bērnus ar gardu piena dzērienu malku vai veselīgu jogurtu gan mājās, gan skolās un bērnudārzos, bet arī ne tik priecīgos apstākļos, proti, atrodoties slimnīcā," stāstījusi "Food Union" mārketinga vadītāja Ieva Ražinska.

"Mēs noteikti kā uzņēmums un kā sabiedrība kopumā esam atbildīgi par mūsu nākotni, kas ir saistīta ar mūsu bērniem. Ikviens var redzēt, kā šis projekts aug un attīstās, tāpēc mums ir īpašs lepnums iet roku rokā ar to. Esam pārliecināti, ka Rimi un sabiedrības atbalsts spēs veicināt vēl straujāku šīs programmas attīstību," piebildusi "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite.

"Ikreiz, kad mēs – Delfi.lv žurnālisti – kaut kur pamanām Dakteru Klaunu labos darbus, kļūstam lepni, ka piedalāmies un piedalīsimies tādas cēlas akcijas veidošanā. No šādām šķietami nelielām, bet konkrētam mazulim un tā vecākiem tik svarīgajām lietām jau arī sastāv tas lielais demogrāfijas jautājums, kura pamatā ir tas, lai bērniem šajā valstī būtu labi," atgādinājis portāla "Delfi" galvenais redaktors Ingus Bērziņš.

Biedrība "Dr. Klauns" kā sabiedriska labdarības organizācija darbojas kopš 2012. gada, un tās pārstāvji – 40 profesionāli medicīnas klauni – katru dienu dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā. Dakteru Klaunu projektu biedrība "Dr.Klauns" īsteno sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu, un ar galveno partneru – Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma "Food Union" un Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" – atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!