Foto: LETA

Novembrī traģiskajā uzņēmuma "Zaļā Mārupe" divu darbinieku bojāejā vainojams ir darba devējs, izpētē secinājusi Valsts darba inspekcija (VDI), kas paredz, ka šāds būs pārbaudes gala slēdziens, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Pēc traģēdijas uzņēmuma vadība apgalvoja, ka bojāgājušie iegājuši telpā, kurā nedrīkstēja atrasties, tādējādi rupji pārkāpjot drošības noteikumus.

Pēc liecinieku iztaujāšanas un dokumentu pārbaudes Valsts darba inspekcija (VDI) secinājusi pretējo - darbinieku nāvē vainojama uzņēmuma vadība.

"Līdz šim darbinieku vainu mēs neesam konstatējuši," raidījumam atzīst Rīgas reģiona VDI vadītāja Baiba Puķukalne. Viņa teic, ka, visticamāk, gala slēdzienā tiks secināts, ka atbildība guļas uz darba devēja pleciem. "Šie cilvēki neapzinājās, kādas briesmas viņiem draud. Tas bija darba devēja pienākums to [darīt zināmu]."

Ar kompānijas "Zaļā Mārupe" vadītāju "Panorāmai" tagad vairs nav izdevies sazināties.

Abu bojāgājušo ģimenes savukārt no "Zaļās Mārupes" nekādu palīdzību, pretēji solītajam, nesaņem. Uzņēmums vien apmaksājis bēres. Bez tēviem un apgādniekiem palikuši pieci bērni, tādēļ cietušās ģimenes vērsīsies tiesā, lai piedzītu kompensāciju nepilngadīgajiem bērniem.

Traģiskais negadījums notika pērnā gada 3.novembrī, kad divi "Sabiedrība Mārupe" meitasuzņēmuma SIA "Zaļā Mārupe" darbinieki apsekoja biogāzes koģenerācijas staciju iekārtas, bet vēl viens cilvēks cieta. Par notikušo tika sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!