Foto: F64
No pirmdienas darbu tieslietu ministra Dzintara Rasnača (NA) padomnieka amatā sācis līdzšinējais administratoru uzraugs Edgars Stafeckis, portālam "Delfi" norādīja ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Stafeckis līdz šim strādājis Tieslietu ministrijas padotībā esošajā maksātnespējas administratoru darbības uzraudzības iestādē - Maksātnespējas administrācijā.

Stafeckis būs Rasnača padomnieks privāto tiesību jautājumos, tostarp viņa uzdevums būs nodrošināt uzsāktās reformas maksātnespējas jomā.

Rasnačs uzsver, ka Stafeckis ir viens no reformas aizsācējiem, kā arī līdzautors vairākiem Maksātnespējas likuma grozījumiem - gan tiem, kas stājušies jau spēkā 1.martā, gan tiem, kas pašlaik iesniegti Saeimā. "Pašlaik  ir svarīgi nodrošināt reformu turpināšanu administratoru darbības uzraudzībā," skaidro tieslietu ministrs.

Padomnieka amatā Stafecka prioritātes būs reformas turpināšana, sadarbība ar uzņēmēju intereses pārstāvošajām organizācijām, tostarp Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Ārvalstu investoru padomi Latvijā un Latvijas Darba devēju konfederāciju.

Tāpat padomniekam būs aktīvi jāstrādā pie civiltiesiskā un komerctiesiskā regulējuma pilnveidošanas, kā arī jāpārstāv Tieslietu ministrijas viedoklis Saeimas komisijās un komunikācijā ar sabiedrību.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka bijusī Rasnača padomniece Ina Kļaviņa nolēma pamest amatu, lai pievērstos darbam privātajā sfērā.

Savukārt bijušais Ekonomikas ministrijas un Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis nevēlējās pašlaik atgriezties darbā ministrijas sistēmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!