Foto: Aizsardzības ministrija
Latvijā piegādāti pirmie četri kāpurķēžu bruņutransportieri CVRT (Combat Vehicle Reconnaissance Tracked), kas tiks izmantoti tehniķu un mehāniķu, kā arī karavīru apmācībai vienībās Ādažu bāzē, portāls "Delfi" uzzināja Aizsardzības ministrijā.

"Šis ir nozīmīgs solis pretī Latvijas pašaizsardzības spēju stiprināšanā, jo šīs modernizētās bruņumašīnas, kas tiks aprīkotas ar labākajiem prettanku ieročiem, nozīmīgi uzlabos Sauszemes spēku Kājnieku brigādes kaujas spējas un mobilitātes spējas," uzsver aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

Mehanizētas vienības izveidei paredzētos CVRT Nacionālie bruņotie spēki saņems laika posmā no 2016.gada līdz 2020.gadam. Tehnikas piegāde notiks pakāpeniski, un līdz ar tehnikas piegādi tiks uzsākta arī tās ieviešana ekspluatācijā.

Jau vēstīts, ka Latvija pērn vienojās par 123 lietotu CVRT bruņumašīnu iegādi. Mašīnas pirms nonākšanas Latvijā bija paredzēts modernizēt. Bruņumašīnu iegādes līguma cena bija 48,1 miljons eiro

CVRT kāpurķēžu bruņutehnika ir Latvijas apstākļiem piemērota kaujas tehnika ar ļoti augstu mobilitāti, kas neprasa attīstīt smagnēju inženiertehnisko bāzi kaujas mobilitātes nodrošināšanai.

Tehnika var pārvietoties pa visiem Latvijā pieejamiem koplietošanas ceļiem, tiltiem, grāvju pārvadiem, kā arī ārpus ceļu tīkla. Tehnikas svars ir 8 - 10 tonnu robežās atkarībā no modifikācijas un bruņu līmeņa. Tā ir viegli transportējama gan pa dzelzceļu, gan jūru, gan ar gaisa transportu.

Darbs pie Sauszemes spēku Kājnieku brigādes mehanizācijas projekta tika uzsākts 2012.gada nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!