Foto: DELFI
Saeimas Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas deputāti pirmdien devušies uz slimnīcu "Gaiļezers", kur pārbaudes laikā atklājuši nelegālu darbinieku atpūtas telpu, kurā tostarp mētājušās tukšas alkohola pudeles, novēroja aģentūra BNS.

Komisijas deputāti pirmdien bija devušies pārsteiguma vizītē un konstatēja, ka slimnīcas 11.stāvā, kur atrodas bēniņi, iekārtota nelegāla atpūtas telpa, kurā atrodas klubkrēsls, novusa, galda tenisa galds, šautriņu mērķi.

Visapkārt izmētātas tukšas cigarešu paciņas, izsmēķi, kā arī vairākas tukšas alkohola pudeles.

Tāpat telpā atrodas siltuma caurules, uz kurām no kartona burtiem melnā krāsā izveidots uzraksts "arbeit macht frei".

Komisijas deputāti ironizēja - ja telpas izmantotāji būtu zinājuši par šo vizīti, visticamāk, šo uzrakstu būtu noņēmuši.

Būvuzraugi atrada telpā arī vairākas nepilnības, kuras tiks uzrādītas ziņojumā par šo ēku.

Slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova pastāstīja, ka, reaģējot uz konstatēto slimnīcas bēniņu telpā, ar valdes rīkojumu ir izveidota dienesta komisija, kas pārbaudīs šīs un citu slimnīcas perifērijā esošo telpu izmantošanu atbilstoši mērķim.

Konkrētās bēniņu telpas ir iznomātas "Recept holdings", kas konkursa kārtībā ir ieguvusi tiesības apkalpot slimnīcas liftus. Piekļuve šai telpai ir tikai šī uzņēmuma darbiniekiem.

Slimnīca konstatēto vērtē kā provokāciju, valdes priekšsēdētāja Anita Slokenberga ir informējusi Drošības policiju.

Jau ziņots, ka 12.Saeimas Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas deputāti pirmdien iecerējuši negaidīti apmeklēt kādu sabiedriski nozīmīgu ēku, lai pārliecinātos kā strādā jaunizveidotais Būvniecības valsts kontroles birojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!