No 1.novembra Saeimas ierindas deputātu alga būs par gandrīz 80 latiem lielāka un turpmāk būs 451 lats. Algas deputātiem turpmāk iecerēts aprēķināt, vidējai algai valstī piemērojot noteiktus koeficientus atkarībā no ieņemamā amata.
Tāpat tiks rēķinātas piemaksas par komiteju apmeklējumu, taču paredzams, ka piemaksas un algas par ieņemamo amatu būtiski nepalielināsies.

Saeimas priekšsēdētājam līdzšinējā amatalga, kas tiek maksāta papildu deputāta algai, 283 latu vietā būs 282 lati. Saeimas priekšsēdētāja biedram un Saeimas sekretāram amatalga 242 latu vietā samazināsies līdz 240 latiem.

Saeimas sekretāra biedram 223 latu vietā būs 226 lati. Frakcijas priekšsēdētāja piemaksa un komisijas vadītāja piemaksa paliek 70 latu apjomā.

Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume iepriekš norādīja, ka, pēc jaunās sistēmas, deputātu atalgojuma apjomi būtiski nemainīsies. Viņš uzsvēra, ka jau šogad jauno sistēmu var ieviest tādēļ, ka ir radusies darba algu fonda rezerve un papildu līdzekļi šā gada budžetā netiks prasīti. Tāpat netiks mainīts nākamā gada budžeta pieprasījums

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!