Foto: Publicitātes foto

3709 seniori iemaņas darbā ar datoru šogad apguvuši "Lattelecom" sociālās atbildības iniciatīvas "Pieslēdzies, Latvija!" reģionālajos kursos, portālu "Delfi" informē "Lattelecom".

Vairāk nekā trešdaļa reģionālo dalībnieku interneta lietošanu uzsāka pirmspensijas vecumā. Savukārt 110 seniori jau bija sasnieguši vismaz 81 gada vecumu.

Aktīvākie šogad bijuši Zemgales reģiona seniori – gandrīz 1400 dalībnieki (38%), viņiem seko vidzemnieki – 914 (25%), kurzemnieki – 710 jeb 19% un 686 (18%) Latgales iedzīvotāji pēc 50 gadu vecuma.

Lielākoties seniori datora un interneta lietošanu apguva latviešu valodas grupās, savukārt 28% izvēlējās apmeklēt krievu valodas nodarbības. 

Plašākais krievvalodīgo dalībnieku skaits bija Latgalē – 59%, kā arī Zemgalē – 33%. Vairāk nekā 30 pašvaldībās jaunākās tehnoloģijas senioriem palīdzēja apgūt gandrīz 50 skolotāji.

Aktīvākās pilsētas reģionos šogad bija Jelgava ar 648 dalībniekiem, Liepāja – 350, Rēzekne – 303 un Jēkabpils – 278 audzēkņiem.

Gandrīz trešdaļa dalībnieku, kuriem šī bija pirmā saskarsme ar datoru, mācības uzsāka pirmajā līmenī. Tikpat daudzi apmeklēja trešo līmeni, apgūstot sociālos tīklus, darbu ar attēliem, CV sagatavošanu un vakanču meklēšanu internetā, Excel un Word programmas. 

Savukārt 40% apmeklēja otro līmeni, darbojoties ar Google meklētāju, e-pastiem, Skype, internetbanku.

Latvijas reģionos "Pieslēdzies, Latvija!" datorapmācības cilvēkiem vecumā pēc 50 gadiem norisinājās no maija līdz novembrim.

Fotogrāfijas no Pieslēdzies, Latvija! reģionālajiem noslēguma pasākumiem ar senioru, skolotāju, mācību vietu un pašvaldību pārstāvju dalību:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!