Foto: F64
Ņemot vērā disciplinārlietā konstatētos pārkāpumus, Saeima ceturtdien no amata atcēla Liepājas tiesas tiesnesi Sandru Briķi.

Atcelt Briķi no amata rosināja Tiesnešu disciplinārkolēģija, norādot, ka tiesnese tīši pārkāpusi likumu tiesas lietu izskatīšanā un nav pildījusi darba pienākumus.

Briķe sevi atstatījusi no kādas lietas izskatīšanas, taču Liepājas tiesas priekšsēdētāja ieskatā atstatīšanas iemesli objektīvi nav saistīti ar konkrēto lietu un iespējamo tieneša neobjektivitāti, un esot pamats uzskatīt, ka tiesnese vienkārši nav vēlējusies lietu skatīt un līdz ar to nav pildījusi savus tiešos darba pienākumus.

Deputāts Andrejs Elksniņš (S) pauda viedokli, ka disciplinārkomisijas izvēlētais sods ir pārlieku smags. Turklāt arī  Latvijas tiesnešu biedrība ir iestājusies par Briķi un lūgusi disciplinārkomisijas izskatīšanas laikā izbeigt minēto tiesvedību un nepiemērot attiecībā pret sodu.

Savukārt deputāte Solvita Āboltiņa (V) uzsvēra, ka jautājums ir par tiesas prestižu. "Ja tiesnešu pašpārvaldes institūcijas ir lēmušas, tad atbalstīsim šo lēmuma projektu," viņa aicināja.

Jau vēstīts, ka Briķe pārsūdzēja Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmumu rosināt atcelt viņu no amata, taču lēmums netika mainīts.

Kolēģija iepriekš skatīja jau desmito un vienpadsmito pret Briķi ierosināto disciplinārlietu. Briķes ieskatā viņa ir neērta tiesu sistēmai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!