Divi smagāk cietušie cilvēki, kas pirmdienas vakarā cieta negadījumā uz Šveices kuģa, naktī ar helikopteru nogādāti Ventspilī, bet viens bojā gājušais atstāts uz kuģa.
Par to BNS informēja Jūras administrācijas meklēšanas un glābšanas dienesta pārstāvis Aigars Gailis.

Uz kuģa palicis arī trešais cietušais, kurš nav guvis pārāk nopietnus savainojumus, kā arī locis, kas pavadīja kuģi no Ventspils ostas.

Ventspils medicīnas iestādēs BNS informēja, ka viens no cietušajiem, pēc tautības zviedrs, ar galvas traumu ir ļoti smagā stāvoklī. Viņam arī lauzti vairāki kauli.

Otrs cietušais, horvāts, cietis mazāk, viņam konstatēts vaļējs kājas lūzums.

BNS jau ziņoja, ka negadījums, iespējams, noticis, nolaižot trapu locim stiprā vēja un viļņu dēļ. Tomēr precīzu ziņu Gaiļa rīcībā pagaidām nebija.

Kaut arī ātrās palīdzības dienesta automašīnas zviedru helikopteru ar cietušajiem gaidīja nolaižamies lidlaukā, lidaparāts ar cietušajiem piezemējās Ventspils vecpilsētā uz bruģa Ventas krastā.

Lūgums pēc palīdzības tika saņemts no sausās kravas kuģa "Moleson", kas brauc zem Šveices karoga, aģenta pēc plkst.19. Kuģis bija izbraucis no Ventspils ostas, un apmēram piecas jūdzes no krasta bija noticis nelaimes gadījums. Pats kuģis bojāts netika un var turpināt ceļu.

Lai sniegtu palīdzību cietušajiem, tika izsaukts Zviedrijas glābšanas dienesta helikopters, kas cietušos nogādāja Ventspilī. Slikto laika apstākļu dēļ cietušo evakuācija no kuģa ieilga vairākas stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!