Foto: DELFI
Divi Nacionālo bruņoto spēku virsnieki šodien dosies uz Āfrikas valsti Libēriju, lai sadarbībā ar ASV karavīriem sāktu Libērijas bruņoto spēku virsnieku centralizētas apmācību sistēmas izveidi, liecina militāro ziņu portālā "Sargs.lv" publicētā informācija.

Līdz šim Latvijas un ASV karavīri veica tikai Libērijas bruņoto spēku instruktoru apmācību.

No 4. līdz 11.martam Latvijas un ASV Mičiganas Nacionālās gvardes pārstāvji vadīs apmācību kursu Libērijas armijas virsniekiem, lai nodotu pieredzi apmācību sistēmas izveidē un apmācību plānošanā, kā arī virsnieku sagatavošanā nākotnes karavīru apmācībai.

Janvārī Latvijas un ASV Mičiganas Nacionālās gvardes pārstāvji vadīja apmācību kursu Libērijas armijas vecākajiem instruktoriem, kas bija turpinājums pērn sāktajam sadarbības un konsultāciju procesam.

Plānots, ka ASV un Latvijas padomnieku grupas atbalsts Libērijas bruņoto spēku apmācību sistēmas pilnveidošanā ilgs trīs gadus.

Bruņoto spēku sadarbība ar Nacionālo gvardi ilgst kopš 1993.gada un ir bijusi ļoti sekmīga, organizējot militāro apmācību procesu karavīriem inženieru, artilērijas, apgādes un nodrošinājuma un gaisa atbalsta kontrolieru un citās specialitātēs.

Jau ziņots, ka drīzumā divi NBS virsnieki dosies uz Mali apmācīt šīs valsts karavīrus. Par to gan vēl jālemj Saeimai. Paredzēts, ka virsnieki Mali uzturēsies sešus mēnešus - pēc tam tos nomainīs divi citi kolēģi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!