Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis (V) iekļauts ietekmīgā politikas analīzes medija "Politico" veidotajā Eiropas Savienības (ES) līderu sarakstā.

Kā portālam "Delfi" skaidro medija pārstāvji, saraksts veidots, tajā iekļaujot nevalstisko organizāciju, valdību un ES institūciju līderus, kuru ikdienas darbs ievērojami maina un veido Eiropas politiku un kultūras izpratni.

Sarakstā iekļauti cilvēki no visām 28 ES dalībvalstīm, tostarp pieminēts pretrunīgi vērtētais Ungārijas premjers Viktors Orbans, "Refugees welcome" kustības izveidotāji no Vācijas, kā ar Beļģijas hiphopa un elektroniskās mūzikas mākslinieks Stromae.

Kā raksta "Politico", laikā, kad Eiropā valstis populisma stilā cīnās par lielāku nacionālo suverenitāti, Dombrovskis spējis peldēt pretēji straumei un nezaudēt Eiropas ideju.

Tāpat izdevums skaidro, ka Dombrovskis Latvijas ekonomikas krīzes laikā ne tikai spējis noturēt savas premjera pozīcijas, bet smagajos apstākļos arī panācis savas partijas pozīciju saglabāšanu varas elitē.

"Kad Nobela laureāts Pols Krugmens dēvēja Latviju par "jauno Argentīnu", Dombrovskis vienkārši klusēja un soļoja tālāk. Viņš nodrošināja valsts ceļazīmi uz eirozonu."

"Tie, kuri atrodas šajā sarakstā, viņiem ir spēja ietekmēt valstis, starptautisko vidi, likumdošanu, referendumus, reliģiju, krīzes, vai pat mainīt to, kāda ir mūsdienu Eiropas identitāte," skaidro izdevuma redaktors Metjū Kaminskis.

Pilns "Politico" izveidotais līderu saraksts pieejams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!