Foto: LETA
Premjers Valdis Dombrovskis (V) pirmdien "Vienotības" valdes sēdē paziņoja, ka nekandidēs uz partijas priekšsēdētāja amatu un aicināja gaidāmajā partijas kongresā atbalstīt līdzšinējās "Vienotības" līderes Solvitas Āboltiņas kandidatūru.

Par to informēja "Vienotības" preses sekretāre Laila Timrota.

"Eiropas politiskajā kultūrā ir cieša saikne starp partijas vadību un izpildvaras vai opozīcijas vadību, jo daudzās Rietumeiropas partijās partijas vadītājs ir premjera kandidāts vai vada valdību. "Vienotībai" šobrīd vienkāršākais būtu saliedēt balsis ap amatā esošu Ministru prezidentu. Tomēr aicinu jautājumu par partijas vadību lemt ne tikai tradicionāli un simboliski, bet novērtēt līdz šim paveikto," norāda Dombrovskis.

Premjers Āboltiņas darbu "Vienotības" priekšsēdētājas amatā kopš partiju apvienības izveidošanas vērtē pozitīvi un uzskata, ka viņai jādod iespēja turpināt darbu pie nākamajiem "Vienotības" izaicinājumiem.

Dombrovskis norāda, ka "Vienotības" galvenie uzdevumi tuvākajos gados ir attīstīt kvalitatīvu politisko diskusiju un lēmumu pieņemšanu arī būtiskos izpildvaras rīcībpolitikas jautājumos, ļaujot ciešāk sasaistīt "Vienotības" programmu ar partijas premjera, ministru un deputātu rīcību, kā arī modernizēt politisko komunikāciju un būtiski paaugstināt politisko kultūru, lai veidotu sabiedrības lielāku uzticību politiskajām partijām, Saeimai un valdībai.

Tāpat "Vienotībai" nepieciešams nodrošināt partijas biedru kvalitatīvu skaita palielināšanu, lai nodrošinātu "Vienotības" veidošanos par masu partiju un uzturētu tās attīstības dinamiku, attīstīt skaidru un caurskatāmu partijas darba finansēšanas modeli, kas balstās uz pieaugošu ieņēmumu avotu dažādošanu, kā arī nostiprināt partijas nodaļas novados un veiksmīgi startēt pašvaldību vēlēšanās.

"Tie ir galvenie "Vienotības" uzdevumi. Lai tos sasniegtu, izšķiroša nozīme ir vienotas un profesionālas komandas izveidošanai, savstarpējai sapratnei un uzticībai "Vienotības" vērtībām," uzsver premjers.

Timrota aģentūrai LETA pastāstīja, ka iespējamās partijas amatpersonas, par kurām būs jālemj kongresam, plānots izvirzīt pēc nedēļas "Vienotības" valdes sēdē.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" šovakar ziņoja, ka, pēc neoficiālas informācijas, "Vienotības" domes priekšsēdētāja amatam varētu tikt virzīta Sandra Kalniete.

Kā ziņots, apvienība "Vienotība", kurā ir partijas "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai", beidzot reģistrēta kā vienota partija.

Plānots, ka jaunās partijas pirmais kongress notiks pēc nepilnām divām nedēļām, 26.novembrī, Tukumā.

Kā ziņots, 6.augustā Valkā tika nodibināta partija "Vienotība", apvienojoties trīs partijām - "Jaunajam laikam", "Pilsoniskajai savienībai" un "Sabiedrība citai politikai". Reorganizācijas līgumu parakstīja partiju līderi - apvienības "Vienotība" priekšsēdētāja Āboltiņa un līdzpriekšsēdētāji Ģirts Valdis Kristovskis un Aigars Štokenbergs.

Reorganizācijas līgumā noteikts "Vienotības" valdes sastāvs, kurš turpinās darbu līdz partijas pirmajam kongresam. Saskaņā ar reorganizācijas līgumu "Vienotības" valdi veido tās priekšsēdētāja Āboltiņa, kā arī Štokenbergs, Kristovskis, Dombrovskis, Kārlis Šadurskis, Artis Pabriks, Dzintars Zaķis, Arvils Ašeradens, Aleksejs Loskutovs, Silva Bendrāte, Sanita Stelpe, Karīna Korna, Edgars Jaunups, Jānis Avotiņš un Krišjānis Bušs.

"Vienotības" valde nesen partijas ģenerālsekretāra amatā vienbalsīgi apstiprināja bijušo ekonomikas ministru Arti Kamparu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!