Foto: F64
Premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība", "Jaunais laiks") pagaidām ir izvairīgs par opozīcijā esošās apvienības "Saskaņas centrs" (SC) iespējamo iesaisti valdībā, informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

"Apvienībā "Vienotība" valda demokrātija, un katram ir tiesības izteikt savu viedokli. Diskusijas ir nepieciešamas, un visi viedokļi tiks apspriesti "Vienotības" valdes sēdē," norāda Dombrovskis.

Viņš atgādina, ka pēc 10.Saeimas vēlēšanām bija pirmais Ministru prezidents, kas aicināja uz konstruktīvām sarunām arī "Saskaņas centru", izvirzot vairākus skaidrus nosacījumus sadarbībai - Latvijas okupācijas fakta atzīšanu, latviešu valodas atzīšanu kā vienīgo valsts valodu, kā arī atbalstu valsts ekonomikas stabilitātes nodrošināšanai un uzņemtajam kursam krīzes seku pārvarēšanā.

"Šajā ziņā mana nostādne nav mainījusies," apliecina premjers.

Premjers atkārto, ka pašlaik ir svarīgi konsekventi strādāt pie oligarhu ietekmes mazināšanas, pie korupcijas apkarošanas un demokrātijas stiprināšanas. "Tās ir arī "Vienotības" vērtības, par kurām šo ceturtdien "Vienotība" balsoja Saeimas sēdē," uzsver Dombrovskis.

"Pašlaik par savu svarīgāko uzdevumu uzskatu turpināt uzsākto kursu valsts ekonomikas stabilizācijā un iedzīvotāju labklājības uzlabošanā, saglabājot uzņemto tempu," uzsvēris Dombrovskis.

Apvienības valdes sēde notiks plkst. 19.

Jau vēstīts, ka apvienībā "Vienotība" ietilpstošā partija "Sabiedrība citai politikai" aicina Dombrovski iesaistīt SC valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!