Foto: Edijs Pālens

Premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") pozitīvi vērtē sava partijas biedra Einara Repšes lēmumu atgriezties politikā, nodibinot biedrību "Latvijas attīstībai".

Dombrovskis piektdien žurnālistiem Briselē sacīja, ka vēl Repšem veiksmi, un norādīja, ka šīs biedrības mērķis ir vērtējams pozitīvi.

"Es pozitīvi vērtēju to, ka Repšes kungs ir nolēmis atgriezties tādā aktīvā sabiedriski politiskajā dzīvē," viņš teica.

Premjers arī pagaidām nesaskata nekādas problēmas tajā, ka Repše joprojām ir "Vienotības" biedrs. Kamēr viņa nodibinājums nav pārtapis partijā, jautājums par Repšes izslēgšanu no "Vienotības" netikšot izskatīts.

"Pašreiz mēs zinām, ka Repšes kungs ir nodibinājis biedrību, un tas nav nekādā pretrunā ar viņa statusu kā "Vienotības" biedram," paskaidroja Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka Einara Repšes ("Vienotība") vadībā nodibināta biedrība "Latvijas attīstībai", kurā ir arī uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs. Bijušais politiķis Repše neizslēdz arī partijas izveidi.

Biedrības dibinātāju vidū bez Repšes, Berķa un Belokoņa ir arī "Vienotības" biedrs Rīgas domes deputāts Edgars Jaunups, no "Jaunā laika" izslēgtais Repšes līdzgaitnieks Dans Titavs, miljonāri Donāts Vaitaitis un Uldis Mierkalns, "Vienotības" priekšvēlēšanu kampaņas veidotājs Ainārs Ščipčinskis un aģentūras LETA valdes priekšsēdētāja vietnieks Agris Strautnieks, kā arī tiesību eksperte, bijusī Repšes padomniece Baiba Fromane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!