Šogad Leģionāru atceres dienā, 16.martā, pastāvēja vairāki apdraudējumi leģionāru pasākuma miermīlīgai norisei, tostarp kāda personu grupa gatavojusies Brīvības pieminekļa apkārtnē 16. martā ievietot spridzekli, intervija "Latvijas Avīzei" atzinis Drošības policija (DP) priekšnieks Jānis Reniks.

"Mūsu rīcībā bija ļoti nopietna informācija, ka ir kāda personu grupa, kas gatavojas Brīvības pieminekļa apkārtnē 16. martā ievietot spridzekli. Šo informāciju ieguvām tikai iepriekšējā dienā un to steigšus pārbaudījām. Izdevās neitralizēt šo noziedznieku grupu, kas nodarbojās arī ar kredītkaršu viltošanu, narkotiku izplatīšanu. Tagad šīs personas atrodas apcietinājumā," klāstījis DP priekšnieks.

Viņš skaidrojis, ka kredītkaršu viltotāji un narkotiku izplatītāji paši negrasījās novietot spridzekli pie Brīvības pieminekļa, tomēr šai grupai bija kontakti ar citiem noziedzniekiem, kuri vēlējās no viņiem dabūt spridzekļus. Drošības policijai izdevās atklāt ne tikai narkotiku izplatītājus un kredītkaršu viltotājus, bet arī bruņoto laupītāju grupu, kas siroja pa spēļu zālēm.

Reiniks atzinis, ka iespējamo spridzinātāju nolūks bija grūti izprotams – "varbūt iebaidīt sabiedrību ar terora aktu. Katrā ziņā viņiem nebija nekādas saistības ar radikāliem grupējumiem. Tādas iespējamās saites rūpīgi pārbaudījām."

16. marts diemžēl ir pārvērties par iespēju dažādiem radikāliem grupējumiem izrādīties vienam otra priekšā – jo viens bez otra viņi pastāvēt nevar. Esam ieinteresēti, lai nedz labēji, nedz kreisi ekstrēmisti šurp nebrauktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!