Foto: LETA
Rēzeknes 3. vidusskolā svinīgi, piedaloties pilsētas mēram un citām amatpersonām, atklāts krievu valodas un literatūras kabinets, kura labiekārtošanā palīdzējis Krievijas fonds "Russkij mir", vēsta "Latvijas Avīze".

Šī organizācija ir viens no "maigās varas" instrumentiem, ko Krievija izmanto savu mērķu sasniegšanai, atsaucoties uz Drošības policiju vēsta laikraksts. "No Latvijas nacionālās drošības viedokļa raugoties, pastāv risks, ka "maigās varas" pasākumu ietekmē ilgtermiņā tiks panākta atsevišķas sabiedrības daļas lojalitāte citas valsts ideoloģijai, vēstures izpratnei un politiskajai kultūrai," brīdina Drošības policijas pārstāvis.

Lai gan pirms kabineta atklāšanas skolas direktore Lidija Osapceva laikraksta žurnālistam izrādījusi kabinetu, tomēr nav vēlējusies, lai viņš piedalās svinīgajā pasākumā, aizbildinoties ar to, ka preses klātbūtne satraukšot skolotājas.

Savukārt jau pēc pasākuma viņa informējusi, ka tajā piedalījies Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksands Bartaševičs (SC), pilsētas izglītības pārvaldes vadītājs Arnolds Drelings, pareizticīgās baznīcas priesteris Aleksejs Vinogradovs, Rēzeknes aģentūras "Kultūras un tūrisma centrs" vadītāja Juļija Danilina, Saeimas deputāti Ivans Ribakovs un Vladimirs Nikonovs.

Fonds "Russkij mir" sadarbojas arī ar citām skolām un līdzīgu kabinetu iekārtojis arī Valmierā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!