Latvijas producentu kompānija "Mēmais šovs", kuru mediji vainoja "Brainpool TV AG" raidījuma "Die Wochenshow" plaģiātā, varētu adaptēt vācu komēdiju konkursu pārraidi "Voll witzig!" (aptuvenais tulkojums - "Pavisam smiekligi!").
"Brainpool TV AG" pārdošanas daļas vadītāja Sonja Behrena (Sonja Behrens) BNS informēja, ka vēl nav nolemts, vai raidījums tiks producēts kopīgi, vai arī "Mēmais šovs" iegūs tiesības uz raidījuma formātu un veidos to paši.

"Voll witzig!" ir komēdiju konkurss, kurā divas komandas, kurās ir pazīstami komiķi un sabiedrībā zināmas personas un kas sacenšas par labākajām komiskajām izrādēm. Šovā ir daudz pantomīmas, tajā tiek pagarināti ziņu virsraksti, komentētas ziņu pārraides un dublētas filmas.

Tāpat "Brainpool" un "Mēmais šovs" plānojot kopīgi producēt arī citus šovus. "Šķiet, ka "Mēmajam šovam" ir laba izjūta par komēdiju un izklaides programmām," pauda Behrena.

Tomēr "Brainpool" atsakās izpaust vienošanās saturu ar "Mēmo šovu" par skandāla atrisinājumu ar "Savādi gan", jo tā esot vienojušās abas puses. Brehena arī nav izskaidrojusi, ko nozīmē frāze "skandāls ar "Savādi gan" būtu jāskata "Mēmā šova" mārketinga politikas ietvaros" iepriekš izplatītajā paziņojumā presei un vai tas nozīmē, ka "Brainpool" bija informēts par "Die Wochenshow" elementu izmantošanu Latvijā producētajā raidījumā.

Lai gan Vācijas kompānijai vairs nav publisku pretenziju pret "Savādi gan" autortiesību sakarā, Latvijas ekonomikas policijā norisinās pārbaude par iespējamo pārkāpuma faktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!