Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī kāds 28 gadus vecs vīrietis nonācis slimnīcā ar smagu alerģisku reakciju pēc tam, kad ar draugiem saderējis, ka apēdis tārpu, un to arī izdarījis, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Zināms, ka vīrietis bijis alkohola reibumā un apēdis vienu kāpuru. Jau pēc 15 minūtēm viņam attīstījusies smaga alerģiska reakcija, tostarp sākusies smakšana. Mediķi uz vietas snieguši vīrietim pirmo palīdzību un nogādājuši viņu slimnīcā vidēji smagā stāvoklī.

Vakar palīdzība sniegta arī vairākiem cilvēkiem, kuri krituši no augstuma. Zemgalē 59 gadus vecs vīrietis darbā nokritis no apmēram pusotra metra augstuma, laužot abas kājas un savainojot muguru. Rīgas reģionā mājās 65 gadus veca sieviete nokritusi pa kāpnēm, laužot roku un gūstot galvas traumu, bet 26 gadus vecs vīrietis neskaidros apstākļos nokritis no sešu metru augstuma, gūstot mugurkaula un krūšu kurvja traumas.

Savukārt Vidzemē sniegta palīdzība sešus gadus vecai meitenei, kura guvusi smadzeņu satricinājumu, nokrītot no vienu metru augsta skapīša.

Trīs cilvēki vakar guvuši nopietnus termiskus apdegumus, tostarp deviņus mēnešus vecs puisītis Rīgas reģionā, kurš applaucējis krūšu kurvi un vienu roku, apgāžot tējas krūzi. Palīdzība sniegta arī gadu vecai meitenītei Kurzemē, kura uzrāvusi sev trauku ar karstu ūdeni, apdedzinot abas rokas, kā arī 84 gadus vecam vīrietim Rīgā, kurš apdedzinājis kājas, kad viņam no rokām izslīdējusi tējkanna.

Vēl kāds 33 gadus vecs vīrietis Zemgalē darba laikā ticis iespiests starp autokāru un režģi, jo nepamanīja, ka autokārs sācis braukt. Vīrietis negadījumā guvis vēdera traumu ar iespējamiem iekšējo orgānu bojājumiem.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1221 izsaukumus, no kuriem 211 bijuši saistīti ar traumu gūšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!