Piektdien Rīgā, dzēšot degošu šķūni, viegli cietis kāds ugunsdzēsējs, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kā informēja VUGD preses pārstāve Inta Palkavniece, piektdien pulksten 17.23 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur ar atklātu liesmu dega šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka liesmas izplatījušās 200 kvadrātmetru platībā.

Strādājot notikuma vietā, cieta viens ugunsdzēsējs-glābējs, kuram pēc atrādīšanās mediķiem tika ļauts turpināt darbu. Pulksten 19.23 ugunsgrēku izdevās likvidēt.

Savukārt naktī uz sestdienu pulksten 2.57 VUGD saņēma izsaukumu uz kādu daudzstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur vienā no ēkas dzīvokļiem bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,1 kvadrātmetra platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku. Pulksten 3.30 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēmis 58 izsaukumus - dzēsti 18 ugunsgrēki, veikti 22 glābšanas darbi, bet 18 izsaukumi izrādījušies maldinoši.

Kā ziņots, Talsu novada Valdgales pagastā vairākas dienas tiek dzēsts aptuveni 400 hektārus plašs meža un kūdras ugunsgrēks, kura dēļ izveidojies sadūmojums arī apkārtējos novados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!