Foto: LETA

Partija "Vienotība" aicina Reformu partiju un Nacionālo apvienību noslēgt trīspusēju vienošanos par sadarbību Rīgas domes vēlēšanās, portālu "Delfi" informēja partijas preses sekretāre Laila Timrota.

Vienošanās projektu, kas paredz konsultācijas par saskaņotu rīcību kopīgu mērķu sasniegšanai, koalīcijas partneriem nosūtījusi "Vienotības" Rīgas saraksta līdere Sarmīte Ēlerte. "Vienotība" par šādiem mērķiem uzskata augstu pilsonisko līdzdalību vēlēšanās un visu vēlētāju balsu pārstāvniecību Rīgas domē.

2009.gada vēlēšanās zem piecu procentu barjeras palika 12 partijas un domē nav pārstāvēti 19% rīdzinieku balsu, atgādina "Vienotība". Partija arī aicina partnerus uz konstruktīvu sadarbību pirms vēlēšanām un kopīgas koalīcijas izveidošanu pēc tām, ja nepieciešams, iesaistot arī citu valstiski atbildīgu partiju pārstāvjus.

"Tikai sadarbībā ir iespējams novērst populistu uzvaru, kas balstās sabiedrības šķelšanā, balsu uzpirkšanā un pašreklāmā uz Rīgas nodokļu maksātāju rēķina," uzskata Ēlerte. Tāpēc viņa rosina partnerus vienoties arī par saturiskajām prioritātēm Rīgas attīstībā. Tās ir Rīgas starptautiskā konkurētspēja un investīciju piesaiste, samazināta sociālā nevienlīdzība, saliedēta sabiedrība, laba pārvaldība, ēku energotaupība, izglītības kvalitāte.

"Vienotība" arī aicina partnerus vienoties Rīgā kopīgi īstenot politiku, kas balstīsies uz izaugsmes, fiskālās atbildības, ilgtspējas un sociālās solidaritātes principiem.

Jau agrāk "Vienotība" piedāvāja NA un arī Reformu partijai (RP) gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās veidot vienotu sarakstu, taču gan NA, gan RP piedāvājumu noraidīja un paziņojušas, ka pašvaldību vēlēšanās Rīgā startēs individuāli.

Savukārt pašlaik Rīgas domes valdošās koalīcijas partijas "Saskaņas centra" un "Gods kalpot Rīgai", kuras vasarā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanas nolēmušas startēt kopā, cer arī nākamajā sasaukumā domē iegūt vairākumu, tāpēc neplāno sadarbību ne ar vienu citu politisko spēku.

Partijas "Vienotība" saraksta līdere Rīgas domes (RD) vēlēšanās būs bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore un bijusī kultūras ministre Ēlerte. Viņa uzsvērusi, ka pašlaik "kreisie populisti pretnostata Rīgu Latvijai un šķeļ sabiedrību", bet "Vienotības" mērķis šajās vēlēšanās būs "atdot Rīgu Latvijai".

Pašvaldību vēlēšanas notiks 2013.gada 1.jūnijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!