Foto: LETA
"Vienotības" mēra kandidāte sestdien aizvadītajās Rīgas domes vēlēšanās Sarmīte Ēlerte nemaz nevēlas kļūt par frakcijas vadītāju, tā Ēlerte pirmdien atzina intervijā LNT.

Pēc Ēlertes domām, "Vienotības" frakciju domē jāturpina vadīt Olafam Pulkam.

"Mans priekšlikums partijā būs, ka frakcijas vadītājs vēl joprojām būs Olafs Pulks, jo viņam ir ļoti liela pieredze un tas ir ļoti svarīgi. Jomas, kas mani interesētu šajā domē, jo domnieki strādā komitejās, tā ir attīstība, finanšu komiteja, mums ir ļoti svarīgi sekot līdzi tam, kā tad tiek tērēts tas katrs Rīgas domes budžeta lats," intervijā atzina Ēlerte.

Sestdien notikušajās  vēlēšanās "Vienotības" sarakstā vislielāko atbalstu un vislielāko svītrojumu skaitu izpelnījusies tieši Ēlerte - "+" atzīmes viņai likuši 9720 no 32 367 partijas vēlētājiem, bet svītrojuši 7829 balsotāji. Olafs Pulks savas partijas sarakstā izpelnījies otru lielāko "+" atzīmju skaitu - 5860, kā arī trešo lielāko svītrojumu skaitu - 3454.

Sestdien notikušajās vēlēšanās Rīgas pašvaldības Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) provizoriskie rezultātu apkopojums rāda, ka līdzšinējie Rīgas atslēgu turētāji politisko partiju apvienība "Saskaņas Centrs", Partija "Gods kalpot Rīgai" saņēmuši 58,54% vēlētāju atbalstu un ieguvuši 39 no 60 Domē esošajām deputātu vietām, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija.

Sliktāk nekā prognozēja "Exit pools" klājies Nacionālajai apvienībai (NA), kas saņēmusi 17,86% un 12 deputātu mandātus. "Vienotība" saņēmusi 14,3 % vēlētāju atbalstu un 9 deputātu vietas.

Vistuvāk iekļūšanai Domē bijusi "Latvijas zaļā partija", kas saņēma 3,99 % vēlētāju atbalstu. "Centriskā partija Latvijas Zemnieku savienība" saņēmusi 1,88 % balsis, bet "Reformu partija" 1,58%.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!