No laikraksta "Diena" aizgājušie darbinieki varētu izveidot jaunu, liberāli demokrātisku mediju, pieļāva bijusī laikraksta galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte.

Jau ziņots, ka piektdien atlūgumus iesniegusi izdevniecības "Dienas mediji" galvenā redaktore Nellija Ločmele, laikraksta "Diena" galvenā redaktore Anita Brauna, kā arī virkne citu darbinieku. Atlūgums iesniegts AS "Diena" valdes priekšsēdētājam Aleksandram Tralmakam.

"Acīmredzot par jaunajiem laikraksta īpašniekiem pārāk ilgi netika sniegta informācija, tāpat netika informēts par darbības plāniem. Cilvēki, kas veidoja redakcijas kodolu, nevarēja pieļaut šādu situāciju un aizgāja," komentējot situāciju, sacīja Ēlerte.

Bijusī laikraksta galvenā redaktore norādīja, ka esot grūti prognozēt, kāds tagad būs laikraksts "Diena". "Avīze noteikti būs savādāka, tikai neviens nezina, kāda."

Ēlerte atzina, ka atlūgumus iesniegušie darbinieki esot talantīgi un gudri, un, iespējams, varētu izveidot jaunu liberāli demokrātisku mediju - vai nu avīzi, vai elektronisku, kas "noteikti patlaban Latvijā būtu nepieciešams".

Viedokli par laikraksta "Diena" jauno īpašnieku Ēlerte sniegt nevēlējās, jo par viņu neko nezinot.

Kā ziņots, par laikrakstu "Diena" un "Dienas Bizness" īpašniekiem kļuvusi Roulendu ģimene no Anglijas, šodien redakcijai paziņojis Tralmaks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!