Foto: F64
Laikraksta "Diena" bijusī galvenā redaktore un "Meierovica biedrības" valdes priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte apvienībai "Vienotība" piedāvājusi desmit cilvēku sarakstu, kuri varētu startēt 10.Saeimas vēlēšanās, "Vienotības" valdē uzzināja portāls "Delfi". Lielākā daļa no piedāvātajiem kandidātiem ir "Meierovica biedrības" dibinātāji vai atbalstītāji.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka šajā sarakstā iekļauta pati Ēlerte un jau iepriekš par gatavošanos startam vēlēšanās paziņojusī bijusī "Delnas" vadītāja, viena no "Meierovica biedrības par progresīvām pārmaiņām" dibinātājām Lolita Čigāne.

Tāpat "Vienotībai" piedāvāta politoloģes Rasmas Kārkliņas, Latvijas institūta direktora Ojāra Kalniņa, juristes, Latvijas pārstāves Eiropas Savienības tiesā Kristīnes Drēviņas un jaunatnes politikas veidotāja, Izglītības un zinātnes ministrijas Politikas koordinācijas departamenta Jaunatnes politikas nodaļas vadītāja Andra Grafa kandidatūras.

Ēlerte "Vienotības" sarakstā vēlētos redzēt arī Nacionālo bruņoto spēku pulkvedi, bijušo Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta vadītāju Raimondu Rublovski, Pasaules Dabas fonda Latvijā direktoru Uģi Rotbergu, Dagdas novada deputātu Juri Viļumu un uzņēmēju, "Jelgavas tipogrāfijas" valdes priekšsēdētāju Juri Sīli.

Čigāne, Kārkliņa, Drēviņa, Rublovskis, Rotbergs, Kalniņš un Viļums ir starp "Meierovica biedrības" dibinātājiem vai atbalstītajiem, liecina informācija biedrības mājas lapā.

Jau vēstīts, ka "Vienotība" ir rezervējusi Ēlertei kā bezpartejiskai kandidātei pirmo numuru Zemgales sarakstā, taču pārējie "Ēlertes domubiedri" līdz šim publiski nebija nosaukti. Tāpat "Vienotības" līderu publiski paustais liecina, ka apvienības iekšienē nav vienprātības par to, vai sarakstos iekļaut bezpartejiskus kandidātus, piemēram, partijas "Jaunais laiks" vadītāja Solvita Āboltiņa piektdien norādīja, ka JL viedoklis ir – bezpartejiskajiem kandidātiem jāpievienojas kādai no "Vienotības" partijām

"Vienotībai" neizdevās panākt kopsaucēju par kopīgu startu vēlēšanās ar apvienību TB/LNNK un partiju "Visu Latvijai!". Apvienība turpina sarunas ar vairākām reģionu partijām un citiem politiskajiem spēkiem, kā arī atsevišķiem citu partiju biedriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!