Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) līdz šā gada beigām slēgs savus birojus Prāgā, Rīgā un Tallinā, pastāstīja ERAB sabiedrisko attiecību speciālists Aksels Reiserers.
Reiserers sacīja, ka ERAB ir lepna, ka tai bija iespēja piedalīties Baltijas valstu attīstības procesā līdz pat iestāšanās Eiropas Savienībā (ES). Ņemot vērā šo pavērsienu, ERAB un tajā iesaistītās valstis nolēma, ka ERAB noslēgs investēšanu astoņās jaunajās ES dalībvalstīs līdz 2010.gadam, šajā procesā izvērtējot katras atsevišķās valsts vajadzības.

Atspoguļojot izmaiņas un nepieciešamības pēc ERAB investīcijām samazināšanos, banka nolēmusi šos trīs birojus slēgt, taču tas nenozīmē, ka ERAB aktivitātes šajās valstīs beidzas.

Nākotnē Rīgas un Tallinas birojs tiks aizvietots ar Viļņas biroju. Slēdzamo biroju darbiniekiem piedāvāti jauni amati citos ERAB birojos vai arī atlaišanas kompensācijas. Tādējādi viens baņķieris no Rīgas tiks pārcelts uz Viļņu, bet vēl viens no Tallinas - uz Londonu. Tallinā tiks atlaisti divi darbinieki, bet Rīgā - trīs, skaidroja Reiserers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!