Foto: LNT Ziņu dienests
Ērgļu novada domes opozīcijas ierosinātā ārkārtas sēdē piektdien, 9. novembrī, valdošās koalīcijas deputātu vairākums noraidīja priekšlikumu atcelt Braku muzeja meža kailcirtes izsoli, portālam "Delfi" pastāstīja deputāte Inga Bite ("Kopā ir spēks").

Piektdien pulksten 12 sasauktajā sēdē domes opozīcija iekļāva trīs jautājumus – izsoles atcelšanu, Braku ilgtspējīgas attīstības veicināšanas darba grupas izveidi, kā arī mēra Guntara Velča ("Mēs Ērgļu novadam") atsaukšanu no amata.

Neviens no trim priekšlikumiem deputātu vairākuma atbalstu neguva.

Pret ierosinājumiem balsoja valdošās partijas "Mēs Ērgļu novadam" deputāti – mērs Velcis, Ērgļu novada pašvaldības kultūras darba organizatore Sandra Avotiņa, Ērgļu pašvaldības SIA " Ērgļu slimnīca" valdes locekle Aina Braķe, Jāņa Zālīša Sausnējas pamatskolas direktors Andris Dombrovskis un SIA "Būve IG" valdes loceklis Ivars Tirzmalis.

Opozīcijas deputāti nebija pilnā sastāvā, jo uz trīs stundas pirms tās sākuma izsludināto sēdi nepaspēja ierasties Māris Olte ("Kopā ir spēks").

Vēstīts, ka Ērgļu novada pašvaldības mājas lapā publicēts paziņojums par izsoli, kurā norādīts, ka 14. novembrī pulksten 11 mutiskā izsolē ar augšupejošu soli tiks pārdota kustamā manta – "cirsmas, kas atrodas nekustamā īpašumā "Braki", Ērgļu pagastā, Ērgļu novadā, kadastra numurs 70540080253".

Režisore Māra Ķimele, reaģējot uz ziņām par Braku muzeja meža ciršanas plāniem, ar atklātu vēstuli vērsās pie Ērgļu novada pašvaldības, aicinot to apdomāties un neparakstīt šo "nāves spriedumu" Braku mežiem. 14. novembrī īsi pirms izsoles arīdzan notiks iedzīvotāju pikets.

Memoriāla muzeja vadītāja Zinta Saulīte skaidroja, ka kailcirtes izsolei paredzētajiem mežiem nav memoriālas vērtības, tāpēc nav pamata bažīties par kultūras ainavas zaudēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!