Foto: LETA
Latviju otrdien valsts vizītē apmeklē Itālijas prezidents Serdžo Matarella un viņa meita Laura Matarella, kurai ir Itālijas pirmās lēdijas statuss un loma.

Vizīte veltīta Latvijas valsts simtgadei un iecerēts, ka tā stiprinās abu valstu divpusējās attiecības, kā arī sadarbību Eiropas Savienībā un NATO.

Kā ziņots, Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis Itālijas prezidentam piešķirs Triju Zvaigžņu ordeņa I šķiru, ordeņa ķēdi un iecels viņu par ordeņa lielkrusta komandieri, liecina Ordeņu kapitula paziņojums "Latvijas Vēstnesis". Itālijas pirmajai lēdijai tiks piešķirta Triju Zvaigžņu ordeņa I šķira un viņa tiks iecelta par ordeņa lielkrusta komandieri.

Matarella un Itālijas pirmā lēdija sākotnēji tikās ar Latvijas Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un viņa kundzi Ivetu Vējoni, kam sekoja delegāciju tikšanās un ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa.

Vizītes ietvaros Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) plānota Itālijas prezidenta un Itālijas pirmās lēdijas grāmatas dāvināšanas ceremonijā Tautas grāmatu plauktam, kā arī Itālijas izstādes "Latvijas starptautiskā atzīšana" atklāšana.

Plānots, ka Itālijas prezidents un viņa meita apmeklēs arī izstādi "Ciao! Niklāvs Strunke Itālijā. 20.gadsimta 20.gadi" Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, bet vēlāk paredzētas Latvijas prezidenta un viņa kundzes kundzes rīkotās valsts vakariņas par godu Itālijas prezidenta Itālijas pirmās lēdijas vizītei Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!