Foto: LETA
Valsts kancelejas izdotā grāmata par Latvijas starpkaru perioda Ministru prezidentiem ir papildināta ar mobilo aplikāciju, kas dod iespēju noskatīties videomateriālus par premjeriem, informēja Valsts kancelejā.

Izmantojot mobilo aplikāciju "Overly", ir iespējams noskatīties video no lekcijām, ko Valsts kanceleja organizēja par katru bijušo Ministru prezidentu, un uzzināt arī citu vērtīgu informāciju. Šāda grāmata Baltijā tiek izdota pirmo reizi.

Grāmata " Deviņu vīru spēks. Stāsti par deviņiem Ministru prezidentiem 1918-1940" sagatavota sadarbībā ar vēsturniekiem, muzejiem, arhīviem un bijušo Ministru prezidentu dzimtas atvasēm.

Lasītājs grāmatā varēs iepazīties ar bijušo valdības vadītāju biogrāfijām, sabiedriskās un politiskās dzīves aprakstiem, kas papildināti ar vēsturnieku komentāriem, laikmeta raksturojumu, dzimtas pārstāvju atmiņām un informāciju no periodikas. Tāpat grāmata papildināta ar ilustratīviem materiāliem un tajā ir izmantoti materiāli no Valsts kancelejas rīkotā publisko lekciju cikla par bijušajiem Ministru prezidentiem.

Laikā no 1918. līdz 1940. gadam Latvijā bija 19 valdības, kuras vadīja deviņi Ministru prezidenti - Arturs Alberings, Ādolfs Bļodnieks, Hugo Celmiņš, Pēteris Juraševskis, Jānis Pauļuks, Zigfrīds Anna Meierovics, Marģers Skujenieks, Kārlis Ulmanis un Voldemārs Zāmuels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!