Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Andris Bērziņš ieradies Itālijas galvaspilsētā Romā, lai tiktos ar valsts prezidentu Serdžio Matarellu un pārrunātu Latvijas – Itālijas attiecību nozīmīgākos aspektus, kā arī starptautiskus jautājumus, kas šobrīd nozīmīgi kā Eiropas Savienībai, tā arī atsevišķām tās valstīm.

Latvijas prezidents sveica savu kolēģi ar stāšanos amatā un pateicās par iespēju tikties Romā, savukārt Itālijas prezidents izteica gandarījumu par sarunu, uzsverot to, ka Latvija un Itālija divpusējās attiecībās ir īpaši tuvinājušās un attīstījušas sadarbību pozitīvā virzienā kopš prezidentūras ES Padomē nodošanas no Itālijas Latvijai.

Vienlaikus Itālijas prezidents uzsvēra, ka ar sadarbību prezidentūras ES Padomē ietvaros Latvijas un Itālijas attiecību attīstība nedrīkstētu apsīkt, norādot uz ekonomiskās sadarbības izaugsmes iespējām.

Atbildot uz šo domu, Andris Bērziņš norādījis, ka Latvijas uzņēmēju interese par sadarbību ar Itāliju ir ļoti liela un būtu nepieciešama arī Latvijas uzņēmēju delegācijas vizīte Itālijā, kas paplašinātu divpusējos kontaktus. Kā zināms, Itālija ierindojās pirmajā vietā Latvijas lielāko biznesa partneru sarakstā Dienvideiropā un trešajā vietā lielāko investoru sarakstā no Dienvideiropas. Andris Bērziņš uzsvēra, ka tie ir skaidri indikatori stabilam pamatam turpmākai sadarbības paplašināšanai, portālu "Delfi" informēja Prezidenta Preses dienestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!