Gada laikā Rīgas domes deputāti devušies 69 komandējumos, kas no pašvaldības budžeta izmaksājis 57 500 latus, informē pašvaldībā.
Visvairāk - 16 reizes - izbraukumos devies domes priekšsēdētāja vietnieks Almers Ludviks (LPP), iztērējot aptuveni 10 000 latu. Ludviks, piemēram, šogad ir piedalījies Pasaules megapilsētu forumā Ķīnā, kas izmaksājis 1594 latus, un ticies ar Gastronomijas pilsētu apvienības pārstāvjiem Francijā, kas izmaksājis 1285 latus.

Domes priekšsēdētājam Jānim Birkam (TB/LNNK) viens no dārgākajiem komandējumiem bija piedalīšanās Ķīnas nacionālās dienas svinībās un Pekinas un Šanhajas apmeklējums, kas pašvaldībai izmaksāja 1285 latus. Viesnīcas izdevumus sedza Sudžou pilsētas pašvaldība.

Ievērojamu naudas summu izmaksāja arī trīs Rīgas pašvaldības amatpersonu - Birka, Pilsētas attīstības departamenta direktora Pētera Stranča un Rīgas galvenā arhitekta Jāņa Dripes - 12 dienu uzturēšanās ASV, kam no pašvaldības budžeta tika atvēlēti 10 154 lati. Šajā komandējumā amatpersonas devās pēc Kultūras ministrijas un ASV vēstniecības ielūguma, "lai pārņemtu pieredzi arhitektūras, ostu menedžmenta, tūrisma un kultūras attīstības jomā".

Birks šī gada laikā ir devies sešos komandējumos, kopā iztērējot vismaz 6 600 latus.

Daudz komandējumos aizvadītā gada laikā devušies arī Ivars Gaters (TB/LNNK), Jānis Dinevičs (LSDSP) un Dainis Īvāns (LSDSP).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!