Foto: LETA

Sabiedriskais aktīvists Aleksandrs Gapoņenko pirms pāris mēnešiem kļuvis par Tatjanas Ždanokas pārstāvētās ''Lavijas Krievu savienības'' biedru, svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Gapoņenko ir ''Nepilsoņu kongresa'', ''Latvijas krievu kopienas'' un vairāku citu sabiedrisku organizāciju vadībā. Viņš ir nepilsonis un nevar ne piedalīties vēlēšanās, ne arī balsot, norāda TV3.

DP savā pagājušā 2016. gada darbības pārskatā Gapoņenko minējusi kā vienu no Krievijas tautiešu politikas atbalstītājiem. Gapoņenko arī bija viena no personām, kas 2012. gadā organizēja referendumu par krievu valodas kā otrās valsts valodas statusu.

Savukārt Ždanoka 2009. gadā kļuva par Eiropas Parlamenta deputāti un 2014. gadā tika pārvēlēta. Šī gada sākumā viņa paziņoja, ka plāno nolikt EP deputātes mandātu, atgriezties Latvijas politikā un startēt Saeimas vēlēšanās šajā rudenī.

"Delfi" jau vēstījis, ka pagājušā gada oktobrī tiesa sāka skatīt krimināllietu pret Gapoņenko par nacionālā naida kurināšanu, izmantojot sociālo tīklu "Facebook". Lietā ir pasludināts pārtraukums līdz šī gada 19. jūnijam.

Jau ziņots, ka prokuratūras ieskatā apsūdzētais 2015. gada 27. februāra vakarā sociālajā tīklā "Facebook", izmantojot savu izveidoto profilu, tīši publicēja rakstveida izteikumus, apzinoties, ka to saturs ir vērsts uz nacionālā naida un nesaticības izraisīšanu pret latviešu, lietuviešu un igauņu tautības pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!