Foto: F64
Ir skaidrs, ka ar 1.jūniju līgums starp Latvijas Valsts radio un televīzijas centru (LVRTC) un TV3 beidzas un vairs nebūs spēkā, un "nekas neliecina", ka TV3 pēc šī datuma varētu raidīt analogajā apraidē, LTV raidījumā "Labrīt, Latvija" trešdien apgalvoja satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK).

Diemžēl diskusija starp TV3 un LVRTC notiek tikai caur masu medijiem, un tas rada sabiedrībai neizpratni, piebilda Gerhards. Viņš norādīja, ka šobrīd LVRTC nodrošina TV3 analogo apraidi apmēram 50 procentos Latvijas teritorijas.

Savukārt TV3 ģenerāldirektore Baiba Zūzena pagājušajā nedēļā runāja, ka raidīs reģionos, bet otrdien – ka visā Latvijā, sacīja ministrs, piebilstot: "Lai viņi sākumā paši tiek skaidrībā, ko īsti viņi grib."

Kā jau vēstīts, TV3 Latvia otrdien paziņoja, ka piekrīt LVRTC jaunajiem tarifiem apraidei analogajā formātā un tāpēc paliks šajā apraidē arī pēc 1.jūnija. Tiesa, LVRTC par šādu paziņojumu pauda izbrīnu un uzsver, ka tam nav nekāda juridiska pamatojuma.

TV3 ir nosūtījusi LVRTC apstiprinājumu, ka akceptē centra 30.aprīļa piedāvājumu ar jauno analogās apraides tarifu, un, noslēdzot vienošanos par to, TV3 varēs turpināt apraidi analogajā formātā visā Latvijā, portālu "Delfi" informēja TV3.

TV3 norādīja, ka saskaņā ar valdības noteikumiem LVRTC jānodrošina analogā apraide līdz nākamā gada 1.decembrim, "tādējādi patlaban nav juridisku šķēršļu analogās apraides turpināšanai".

TV3 arī notiek sarunas ar "Lattelecom" par apraidi virszemes ciparu formātā. TV3 turpinās sekot Latvijas iedzīvotāju, sevišķi reģionos, pārejai uz modernākām, digitālajām televīzijas platformām, lai izvēlētos piemērotāko laiku analogās apraides pārtraukšanai.

Savukārt LVRTC pauda izbrīnu par TV3 paziņojumu, "kurā tā maldina sabiedrību par to, ka paliks analogajā apraidē arī pēc 1. jūnija, lai arī joprojām šim apgalvojumam nav nekāda juridiska pamata", portālam "Delfi" norādīja LVRTC pārstāve Ieva Līne.

Centrs skaidroja, ka līgumattiecības ar TV3 ir spēkā līdz 31. maijam, bet vienošanās par jauna līguma redakciju līdz šim nav panākta, jo TV3 mēnešiem ilgi vilcinājās un nedeva atbildi par LVRTC izteikto jauno tarifu piedāvājumu.

Jau ziņots, ka pāreju no analogās uz virszemes ciparu TV apraidi Latvijā realizē uzņēmums "Lattelecom" sadarbībā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC), kurš ir šī projekta partneris infrastruktūras nodrošināšanā. Sākotnēji pāreju uz digitālo TV bija plānots realizēt līdz 2011.gada 1.decembrim, taču pērnā gada nogalē nolemts pāreju īstenot daudz īsākā laikā - jau šogad.

LTV7 pilnībā pārgāja uz ciparu apraidi no 1.marta. Savukārt LTV 1 un LNT pārtrauca analogo apraidi no 1.aprīļa, bet ārpus Rīgas reģiona LTV1 vēl skatāms analogajā apraidē līdz 1.jūnijam. Jaunajā ciparu formātā bez maksas varēs skatīties LTV1, LTV7, TV5 un LNT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!