Veselības ministrija par valsts budžeta līdzekļiem nodrošinās ģimenes ārstu vakcināciju pret sezonālo gripu, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Ģimenes ārsti, kuri ir līgumattiecībās ar Veselības norēķinu centru, var vērsties Latvijas infektoloģijas centra Vakcinācijas kabinetā katru dienu (arī brīvdienās un svētku dienās) no plkst. 9:00 līdz 20:00.

Vakcinācija tiks nodrošināta arī ģimenes ārstu prakses māsām. Veselības ministrija lūgusi Latvijas Ģimenes ārstu asociāciju pēc iespējas ātrāk iesniegt sarakstu ar ģimenes ārstu māsu sarakstu, kurām būtu nepieciešams nodrošināt valsts apmaksātu vakcināciju pret sezonālo gripu.

Ģimenes ārstu asociācija ir informējusi Veselības ministriju, ka gripas uzliesmojuma dēļ jau šobrīd ģimenes ārsti pagarinājuši savus darba laikus, mājas vizītes, apmeklējuma laikus un telefona konsultācijas.

Ņemot vērā ģimenes ārstu svarīgo lomu šajā situācijā, Veselības ministrija ir gatava atbalstīt Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas priekšlikumu nodrošināt ārstu un ģimenes ārstu prakses māsu vakcināciju pret sezonālo gripu.

No otrdienas ģimenes ārsti, kuri to vēlas, var saņemt vakcīnu pret sezonālo gripu bez maksas Latvijas Infektoloģijas centrā.

VM nav norādījusi, cik budžeta līdzekļu būs nepieciešams šim mērķim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!