Foto: AFI
"Prasās pēc jaunas Atmodas," intervijā laikraksta "Diena" pielikumam "Kultūras diena" pauž Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs režisors Alvis Hermanis.

Intervijā, kas tapusi jūlija vidū un sākotnēji nebija paredzēta publicēšanai, bet jaunās teātra sezonas sākumā ar režisora piekrišanu tomēr publicēta, Hermanis asi kritizē valstī notiekošo. "Tā shēmošana..Tas, kas astoņpadsmit gadus Latvijā noticis... Es nekad nesniegšu [Valdim] Zatleram roku viena iemesla dēļ – veids, kā viņš nonāca tai krēslā, bija spļāviens sejā cilvēkiem, kuriem vēl bija ilūzijas."

Intervijā Hermanis arī kritizē kavēšanos Nacionālās bibliotēkas būvniecībā. "Ja bibliotēka būtu uzcelta 90.gados, mums jau būtu paaudze, kas tur ko jaunu izlasījusi. Protams, politiķiem ir izdevīga stulba tauta. Ja vēlētāji lasītu, trīsreiz padomātu par Stendzenieka reklāmām. Man neliekas, ka projekts būtu vizuāli novecojis, bet ne tas ir būtiski. Berlīnē Nacionālā bibliotēka ir tipisks 70.gadu klucītis, toties intelektuālā dzīve... Varbūt, ka stikla kalns tieši šobrīd atkal ir perfekts. Prasās pēc jaunas Atmodas," sacīja Hermanis.

Viņš norāda: "Līdz Saeimas vēlēšanām ir palicis gads, vajadzētu nodibināt jauniešu partiju, kurā biedri nedrīkst būt vecāki par 30 gadiem. Tāpat kā 60.gados – netici nevienam, kas vecāks par 30! Jaunie nav sasmērēti ar shēmošanu. Tā ir vienīgā cerība. Jo visi, kam ir vairāk, ir bijuši spiesti tajā piedalīties."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!