NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra (NATO "StratCom" COE) konferences ietvaros ceturtdien ietekmīgākie stratēģiskās komunikācijas, aizsardzības un drošības eksperti pulcējas Rīgā, lai diskutētu, kā stratēģiskā komunikācija jaunajā informācijas vidē var stiprināt NATO aizsardzības spējas.

Portālā "Delfi" tiešraidē ceturtdien no pulksten 15: 00 līdz 17:30 iespējams vērot konferences augsta līmeņa amatpersonu un ekspertu paneļa "Stratēģiskās komunikācijas loma NATO transformācijas procesā" diskusijas tiešraidi.

Tajā uzstājas Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Latvijas Ministru prezidente Dr. Laimdota Straujuma, Polijas Premjerministra vietnieks un nacionālās aizsardzības ministrs Tomašs Šemonjaks, Igaunijas ārlietu ministre Marina Kaljuranda, Lietuvas aizsardzības ministrs Jouzs Oleks, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Gruzijas Eiropas un Eiroatlaniskās integrācijas ministrs Dāvids Bakradze, kā arī citi augsta līmeņa pārstāvji no centra dalībvalstīm un partnervalstīm.

20. augustā arī svinīgi tiks atklāta NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra jaunā ēka Rīgā, Kalnciema ielā 11b.

Konference "The Riga StratCom Dialogue: Perception Matters" notiek 20. - 21. augustā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkā un ir piesaistījusi jau vairāk nekā divsimt dalībnieku - valstu vadītājus, ārlietu un aizsardzības ministrus, NATO pārstāvjus, kā arī pētniekus, aizsardzības un komunikācijas ekspertus no NATO un partnervalstīm, informē konferences rīkotāji.

Konferencē diskutēs par NATO operācijas Afganistānā gūto pieredzi komunikācijas jomā, par veidiem, kā stratēģiskā komunikācija var stiprināt NATO aizsardzības spējas, kāda ir sociālo mediju loma mūsdienu konfliktos, kā arī kādas komunikācijas metodes izmanto DAESH/ISIS (Islāma valsts Irākā un Levantē), lai izplatītu propagandu un rekrutētu jaunus atbalstītājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!