Cicerona un Mērfiju balvas konkursa žūrija nolēmusi šogad Mērfija balvu žurnālistikā piešķirt zviedru režisoram Polam Hollanderam par neētisku žurnālista rīcību filmā "Buy bye beauty", bet politikā - Daugavpils mēram Rihardam Eigimam par neprasmi runāt dialogā ar žurnālistiem un citu sabiedrības grupu pārstāvjiem.
Šogad atšķirībā no iepriekšējiem gadiem Mērfija balvu ieguvējiem netiks piešķirtas nelielas statuetes ar Mērfija pakausi, bet gan diplomi.

Daugavpils mērs Rihards Eigims aģentūrai LETA nevēlējās komentēt saņemto balvu.

Uz apbalvošanas ceremoniju nebija ieradies neviens no Mērfija balvas ieguvējiem, un, kā pasākumā norādīja konkursa žūrijas priekšsēdētājs akadēmiķis Jānis Stradiņš, viņiem diplomi tiks nosūtīti pa pastu.

Uz Mērfija balvām reklāmā pretendēja savienība "Latvijas ceļš", apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un Tautas partija par pārspīlējumiem priekšvēlēšanu kampaņās, kā arī "Budweiser" alus ražotāji par Latvijas nacionālās simbolikas neētisku izmantošanu reklāmās.

Šai balvai sabiedrisko attiecību jomā bija izvirzīts apgāds "Vieda", kas, pēc konkursa žūrijas domām, izsludinājis jaunatnes sociālo apziņu degradējošu konkursu.

Cicerona balvas par atzīstamiem panākumiem savās jomās ceturtdien saņēma kultūras ministre Karina Pētersone, LTV žurnāliste Baiba Strautmane, Sidnejas olimpiādes sudraba medaļas ieguvējs soļošanā Aigars Fadejevs un uzņēmums "Latvijas Mobilais telefons" (LMT).

Pētersonei balva pasniegta par konsekvenci kultūrpolitikā, Strautmanei par intervijām ar aktuāliem cilvēkiem pārraidē "Mūsu cilvēks", Fadejevam par Latvijas sporta popularizēšanu sabiedrisko attiecību kategorijā, bet LMT - par mobilo telefonu izslēgšanas akciju kultūras pasākumu laikā.

Cicerona diploms un goda nosaukums politikā par pārliecinošu Latvijas neatkarības atbalstu piešķirts ANO īpašajai sūtnei mazo valodu jautājumos un bijušajai Islandes prezidentei Vigdisai Finbogadotirai.

Šādu pašu diplomu ieguva arī Palsmanes pagasta padomes priekšsēdētāja Mirdze Apsīte - par ilggadēju prasmi lokālpolitikā.

Cicerona balvas žurnālistikas nominācijā diplomu un goda titulu ieguva grāmatas "Gadsimta katastrofas Latvijā" autors Gaitis Grūtups, bet par mecenātismu - Austrālijas latviete Tatjana Buka, kas Onkoloģijas centram ziedojusi 1,25 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!