Foto: Shutterstock
Šī gada deviņos mēnešos Latvijas iedzīvotāji no alkoholiskajiem dzērieniem vislabprātāk malkojuši kokteili "Džons", liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Akcīzes preču pārvaldes apkopotā informācija.

Populārāko alkoholisko dzērienu topa trijnieku aizņem tā dēvētie viegli alkoholiskie dzērieni - otrs populārākais alkoholiskais dzēriens ir sidrs "Fizz", bet trešais - dzirkstošais vīns "Rīgas šampanietis".

Starp desmit populārākajiem alkoholiskajiem dzērieniem gada deviņos mēnešos ierindojas sidrs "Lucky Dog", alkoholiskais kokteilis "Dins", degvīns "3 graudu", brendijs "Bonaparte", vīns "Kagor" un "Rīgas melnais balzams".

Savukārt lielākais komersants pēc Latvijā patēriņam nodotā alkohola apmēra, neskaitot alu, deviņos mēnešos bija "Latvijas balzams". Savukārt otrajā vietā ir "Mobil Plus ADV", trešajā - "Cēsu alus", kam seko "Latalko" un "Liviko".

Deviņos mēnešos Latvijā patēriņam nodoti 32,4 miljoni litru alkoholisko dzērienu un tas ir par 9% mazāk nekā pērn. Šai skaitlī nav ņemts vērā alus patēriņš.

Valsts kases dati liecina, ka gada deviņos mēnešos akcīzes nodokļa ieņēmumi par alkoholiskajiem dzērieniem ir 69 902 774 lati, kas ir par 6,20% mazāk kā pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!