Prokuratūras pārbaude par erotisko sižetu filmēšanu Natālijas Draudziņas ģimnāzijā ir ieilgusi, jo uz paskaidrojumu sniegšanu neierodas personas, kas tajos filmējušās.
Prokuratūrai joprojām nav izdevies noskaidrot visu filmējušos meiteņu personības.

Prokuratūra uzaicinājumus ierasties prokuratūrā izsūta meiteņu vecākiem, jo meitenes esot nepilngadīgas, tomēr vecāki neizrāda nekādu atsaucību.

Kamēr prokuratūrai neizdosies iegūt meiteņu paskaidrojumus, tikmēr nebūs iespējams pabeigt pārbaudi šajā lietā, tāpēc meiteņu vecākiem uzaicinājumi nosūtīti atkārtoti.

Jau ziņots, ka sižets, kur fotogrāfs Ralfs Vulis skolas peldbaseinā un skolas zālē fotografējis erotiskas bildes, tika demonstrēts Vācijas kanālā RTL.

Skolas vadība sniegusi paskaidrojumus par notikušo un apgalvojusi, ka par Vuļa plāniem neko nav zinājusi - viņš apgalvojis, ka baseinā tiks fotografēti mākslas foto. Nekāds līgums par baseina izmantošanu neesot slēgts un naudu par to neviens nav saņēmis, bet Vulis esot baseinu izmantojis uz bartera, pretī solot skolai dot sporta mākslas foto.

Skolas vadībai par notikušo tika izteikts rājiens.

Jūnija sākumā ar iesniegumu prokuratūrā vērsās Rīgas bērnu tiesību aizsardzības centra direktors Jānis Gulbis, kurš savukārt bija saņēmis sašutušo meiteņu vecāku vēstules.

Prokuratūra jau iepriekš ir atzinusi, ka šajā gadījumā diez vai ir noticis kriminālpārkāpums, jo meitenes pašas piekritušas filmēties kailas un neviens viņas nav piespiedis to darīt. Tomēr pārbaude notiek, lai nebūtu nekādu šaubu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!