Saeima ceturtdien nodeva izskatīšanai komisijās izmaiņas ceļu satiksmes likumā, kas ierobežos iespējas lietot Latvijā nereģistrētas automašīnas, kas iegādātas ārvalstīs.
Saskaņā ar grozījumiem likumā transporta līdzekļi jāreģistrē Ceļu satiksmes drošības direkcijā piecu dienu laikā no to iegādes, ievešanas vai pilnvaras lietošanai Latvijā izdošanas. Traktori savukārt būs jāreģistrē Valsts tehniskās uzraudzības inspekcijā.

Iepriekš likums paredzēja, ka automašīnas piecu dienu laikā jāreģistrē tikai tad, ja tās ir iegādājies Latvijas iedzīvotājs, taču pēdējā laikā vērojami gadījumi, kad Latvijas iedzīvotājiem tiek izsniegtas fiktīvas pilnvaras automašīnu lietošanai.

Satiksmes ministrija ir norādījusi, ka Latvijā ik mēnesi tiek ievesti ap 500 Lietuvā reģistrētu automobiļu, kurus lieto, nemaksājot nekādus nodokļus, un tie atrodas ārpus jebkādas kontroles Latvijā.

Ministrija uzskata, ka, veicot attiecīgos grozījumus likumā, palielināsies Latvijas autotirgotāju konkurētspēja, atdzims autotirdzniecības uzņēmējdarbība un palielināsies automašīnu eksports no Latvijas.

Likuma izmaiņas vēl noteic, ka fiziskām personām izsniegtajām pilnvarām jābūt notariāli apstiprinātām, bet juridisko personu pilnvarām jābūt šīs juridiskās personas atbildīgas amatpersonas parakstam un zīmogam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!