Foto: LETA

Sanācijas darbi Inčukalna gudrona dīķos varētu atsākties šā gada septembrī vai oktobrī, otrdien intervijā Latvijas Radio teica vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

Konkursā par sanācijas darbu veikšanu pieteikušies divi pretendenti – "A.C.B." un "Inčukalns Eko", klāstīja ministrs, paužot gandarījumu par to, ka konkursā pieteikušies nopietni pretendenti.

Ja konkursa rezultāti netiks apstrīdēti, līgumu varētu noslēgt šā gada septembrī vai oktobrī, un tad arī varētu sākt sanācijas darbus.

Gerhards arī noraidīja bažas, ka darbu laikā radīsies kādas problēmas, jo, atšķirībā no pirmās reizes, tagad dīķos esošā viela ir labāk izpētīta.

Jau ziņots, ka, rodoties nesaskaņām starp Valsts vides dienestu (VVD) un iepriekšējo darba izpildītāju "Skonto būve", tika apdraudēta Inčukalna gudrona dīķu sanācijas projekta īstenošana. Uzņēmums paziņoja, ka par pašreizējiem līdzekļiem darbu pabeigt nav iespējams, savukārt VVD atteicās piešķirt papildu līdzekļus. Tā vietā VVD lauza līgumu ar darbu izpildītāju un lika pamest projekta īstenošanas vietu.

Sākotnēji sanācijas darbu termiņš bija 2015. gada nogale, taču tagad tas pagarināts līdz 2022. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!