Foto: LETA
Par valsts zinātniskā institūta 'BIOR' direktoru apstiprināts institūta Pētniecības un attīstības departamenta direktors, Zinātniskās padomes loceklis Aivars Bērziņš, portālu "Delfi" informēja institūtā.

"Konkursa komisija izvērtēja trīs kandidātu kompetences. Aivara Bērziņa priekšlikumi institūta attīstībai, ņemot vērā tā daudznozaru profilu, kā arī 14 gadu darba pieredze veterinārmedicīnā un pārtikas drošībā atbilst institūta attīstības mērķiem," konkursa rezultātu raksturo komisijas vadītāja Olga Valciņa.

Bērziņš jau iepriekš uzsvēris, ka institūtā ciešāk jāsavieno zinātniskā un administratīvā pārvaldība. 2010. gadā īstenotas reorganizācijas rezultātā institūtā BIOR jau izdevies sasniegt zinātniskās darbības kvalitātes izaugsmi un institūta pētnieku un ekspertu aktīvāku iesaisti starptautiskos pētniecības projektos.

"Sekmīgi, ar perspektīvu strādā laboratoriju komplekss un zinātniskie sektori. Savukārt pārmaiņas institūta pārvaldē ļaus strādāt un efektīvāk sasniegt mūsu izvirzītos mērķus," uzsver Bērziņš, kurš jaunos pienākumus sāks pildīt 1.jūnijā.

Institūtam BIOR izveidota arī sekmīga sadarbība ar Zemkopības ministriju un tās pārraudzībā esošām institūcijām, īpaši ar Pārtikas un veterināro dienestu, ar daudzām augstākās izglītības iestādēm un zinātniskām institūcijām Latvijā ārvalstīs. Institūts BIOR ir arī Valsts nozīmes pētniecības centra veidojošā zinātniskā institūcija. Institūta vadošie eksperti ieņem akadēmiskos amatus un veic akadēmisko darbu augstskolās. Institūta zinātniskajā darbībā liela nozīme ir ES fondu līdzekļiem. Institūts ar zinātniskās darbības rezultātiem apliecinājis un turpina saņemt Eiropas komisijas finansējumu zinātnes izcilībai.

Bērziņš kopš 2010.gada ir institūta Pētniecības un attīstības departamenta direktors, augstāko izglītību ieguvis Latvijas Lauksaimniecības universitātē, kur arī lasa lekcijas Veterinārmedicīnas fakultātē, 2010. gadā Helsinku universitātē viņam piešķirts zinātņu doktora grāds veterinārmedicīnā/ pārtikas higiēnā. Kopš 2008. gada viņš ir vairāku starptautisko zinātnisko programmu realizētājs un vadītājs, starptautisko projektu eksperts un izglītības programmu mācībspēks Latvijā, Somijā, Dānijā un citās valstīs. Šobrīd arī pārstāv Latviju Eiropas pārtikas nekaitīguma iestādes (European Food Safety Authority) Konsultatīvajā padomē.

Bērziņš ievēlēts institūta BIOR Zinātniskajā padomē pēc tam, kad 2013. gadā par savas darbības pārtraukšanu paziņoja padomes priekšsēdētājs Vadims Bartkevičs.

Jau ziņots, ka pēc Latvijas zemkopības ministres Laimdotas Straujumas paustās neuzticības Valsts zinātniskā institūta "BIOR" direktora Rafaela Joffes darbībai saistībā ar sadārdzināto zušu mazuļu iepirkumu, Joffe aprīlī atkāpās no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!