Foto: DELFI

Plāns cauri apzaļumotam pagalmam paralēli Kuldīgas ielai izbūvēt Durbes ielas turpinājumu, tādējādi savienojot Daugavgrīvas un Slokas ielu, sociālajos tīklos izsauca protestus. Dabā apskatot teritoriju, viegli saprotams šeit dzīvojošo sašutums, kuriem ierasto dabasskatu pa logu nākotnē varētu nomainīt iela ar intensīvu satiksmi.

Iespējams secināt, ka lielākie ieguvēji no jaunās ielas izbūves būtu Iļģuciema un Imantas iedzīvotāji, kuriem nākotnē būs jāmēro īsāks ceļš no centra uz savām mājām, nelīkumojot pa Slokas vai Melnsila ielām. Tiešais Daugavgrīvas ielas un Jūrmalas gatves savienojums, iespējams, mazinās vai likvidēs ik vakaru redzamos sastrēgumus šajās ielās, tādējādi atvieglojot arī tajās dzīvojošo ikdienu.

Savukārt cietēji būs to nedaudzo daudzdzīvokļu māju iemītnieki, kuri dzīvo pie skvēra, cauri kuram plānots būvēt jauno Durbes ielas posmu. Tāpat ielas izbūves vajadzībām noteikti nāksies upurēt daļu no Kuldīgas ielā 11 esošās privātmājas dārza. Starp mājām izveidoto skvēru savām pastaigām izmanto arī citi tuvumā dzīvojošie.

Jau ziņots, ka ielas izbūve prasīs 57 koku izciršanu. Vēl līdz 10. maijam norisinās publiskā apspriešana par koku ciršanu.

Portāls "Delfi" piedāvā ieskatīties interaktīvajā kartē, lai labāk izprastu, kā izskatās zaļajā pagalmā, cauri kuram nākotnē varētu tikt izbūvēts Durbes ielas pagarinājums:

Pilna izmēra attēlus skatieties galerijā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!