Foto: Kadrs no video
Piektdien, 14. martā, Reiterna namā, "Latvijas 1.Rokkafejnīcā" norisinājās Latvijas Žurnālistu asociācijas "Izcilības balvas 2013" pasniegšanas ceremonija.

Balva tika piešķirta sešās nominācijās:

  • Kategorijā "Ziņa/reportāža" apvienoto balvu saņēma Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio ziņu dienesti par tiešraidēm, reportāžām un speciālizlaidumiem, atspoguļojot Zolitūdes traģēdiju.
  • Kategorijā "Apraksts/portrets" LŽA "Izcilības balvu" saņēma Haralds Beķeris un Dace Slavinska par LTV1 raidījuma "Province" dokumentālo filmu "Brāļu būšana".
  • Kategorijā "Pētniecība/analītika" saņēma Anita Brauna par žurnāla "Ir" rakstu sēriju "Kas te notiek?" un "Pustukšīši", kurā pētīta situācija Latvijas laukos.
  • Nominācijā "Intervija" balvu saņēma Egīls Zirnis par žurnālā "Sestdiena" publicētu interviju "Alvis Hermanis: kļūstam atkarīgi no lumpeņiem."
  • Nominācijā "Izcilība reģionos" balvu saņem Liepājas Rietumu radio ziņas.
  • Savukārt nominācijā "Vizualizācija" balvu ieguva Markuss Kokanens no "Teemu Hotti" par LSM portālā publicētajiem pētījumiem komiksos.

Kandidātus balvai varēja izvirzīt jebkurš medijs, tā vadība vai žurnālisti. Pretendenta darbam bija jābūt sabiedriski nozīmīgam un aktuālam, tam jābūt tādam, kas radījis sabiedrībā rezonansi, ietekmējis procesus, tā veidotājs ievērojis labas žurnālistikas praksi, kā arī darbs atbilst LŽA Ētikas kodeksa principiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!