Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki šodien turpina ugunsgrēka likvidācijas darbus Minhauzena krogā un muzejā Duntē. Ugunsnelaimes likvidācija turpinājusies visu nakti un turpinoties vēl arī patlaban.
VUGD darbinieki pastāstīja, ka, pēc sākotnējās informācijas, ugunsgrēkā visvairāk cietušas ēkas izbūvētās bēniņu telpas. Kopumā ugunsnelaimē izdeguši vismaz 240 kvadrātmetri telpu. Vakar ap plkst.22.30 ugunsgrēku esot izdevies lokalizēt.

Ugunsgrēks Minhauzena krogā un muzejā Limbažu rajona Liepupes pagasta Duntē vakar izcēlās ap plkst.20.45. Cilvēki nav cietuši, tomēr pagaidām nav ziņu, vai gājušas bojā kādas muzeja vērtības.

Kā aģentūru LETA informēja nelaimes aculiecinieki, kas vakarā bija vieni no pēdējiem apmeklētājiem Minhauzena krogā, ugunsgrēks izcēlies divstāvu ēkas otrajā stāvā. Degšana sākusies ēkas pusē, kurā atrodas krogs, pie skursteņa, tādēļ ir aizdomas, ka nelaimē vainojams bojātais dūmvads.

Tikko kā pamanītas pirmās liesmas, cilvēki no Minhauzena muzeja sākuši evakuēt dažādas mantas un eksponātus, taču visu iznest nav izdevies.

Sākotnēji dedzis tikai ēkas otrais stāvs virs kroga, kas tāpat kā muzejs atrodas pirmajā stāvā, tomēr pamazām liesmas pārlekušas arī uz ēkas otru pusi - virs muzeja. Pēc aculiecinieku teiktā, ēkas otrais stāvs un jumts nodedzis pilnībā.

Notikuma vietā ieradušās vairākas ugunsdzēsēju brigādes no Limbažiem un Saulkrastiem.

Pēdējo gadu laikā Vācijas Lejassaksijas brīvkunga Hieronīma Kārļa Frīdriha fon Minhauzena muzejs bija iemantojis popularitāti, muzejā tika rīkoti dažādi pasākumi, tajā skaitā Pasaules meļu salidojums. Pērn muzejā tika atklāta jauna ekspozīcija.

Parasti muzejs aktīvi tiek apmeklēts brīvdienās. Muzeja viesi ļoti labprāt vēlreiz un vēlreiz noklausās stāstus par to, kā Minhauzens Duntes apkaimē ar ķiršu kauliņiem nomedījis briedi un ar vienu bises šāvienu pie savām medību trofejām piepulcējis uzreiz piecas pīles.

Duntes pusē Minhauzens aktīvi piekopis slavenās medības caur skursteni, kuras vienmēr vainagojušās ar labi apcepinātiem zoss cepešiem, kas uz mednieka šķīvja jau gatavā veidā krituši taisni caur skursteni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!