Foto: stock.xchng
Ja patlaban būtu spēkā jaunie grozījumi Krimlikumā, kas stingrāk regulētu personu aizturēšanu un sodīšanu par spiegošanu, tad Drošības policijai jau ir zināmas personas, kuras skartu šis likuma pants, pirmdien intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” sacīja Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets.

Tāpat Drošības policijas šefs skaidroja, ka sankcijas pret Krieviju ietekmē to, kā mazinās Krievijas finansējums fondiem un biedrībām arī Latvijā. Jautāts par 16. martu un tajā gaidāmajiem notikumiem, Mežviets sacīja, ka Latvijai jābūt uzmanīgai 16. martā, jo var redzēt kā Krievija izmanto savus resursus. Vienlaikus viņš apgalvoja, ka Drošības policija nav informācijas par provokācijām.

Turpinot sarunu par Krievijas ietekmi Latvijā, Mežviets apstiprināja, ka Drošības policija seko līdzi Krievijas propagandas kanāla “Sputnik” darbībai Latvijā. Pēc viņa teiktā kanāla mērķis ir īstenot savas Krievijas ģeopolitiskās pozīcijas.

Krievijas propagandas kanāls “Sputnik” Latvijā nav oficiāli reģistrēts kā medijs. Taču tajā strādājot arī Latvijas žurnālisti, rezumēja Mežviets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!