Izraidītais Krievijas diplomāts ir pametis Latviju, aģentūra LETA uzzināja Krievijas vēstniecībā Latvijā.
Kā ziņots, izskanējusi informācija, ka no Latvijas izraidīts Krievijas vēstniecības otrais sekretārs Pjotrs Uržumovs, taču pagaidām to Ārlietu ministrija neapstiprina.

Diplomāts izraidīts par darbību, kas nav savienojama ar diplomāta statusu. Diplomātiskajā valodā šādi tiek apzīmēta spiegošana.

Kā iepriekš teica Satversmes aizsardzības biroja (SAB) preses sekretārs Dainis Miķelsons, SAB rīcībā ir dokumentāli pierādīta informācija par to, ka Krievijas diplomāts ir veicis darbības, kuras neietilpst diplomātisko darbinieku pienākumos, kā arī mēģinājis iegūt un tālāk izmantot informāciju, kas rada tiešus draudus Latvijas valsts nacionālajai drošībai.

Krievijas diplomāts esot mēģinājis iegūt informāciju par NATO militāro infrastruktūru, kā arī atsevišķiem aktuāliem Latvijas iekšpolitiskiem un ārpolitiskiem notikumiem. SAB gan neatklāj to, kādas tieši ziņas centies iegūt diplomāts.

Pēc Latvijas lēmuma izraidīt no valsts Krievijas diplomātu Krievija "saglabā tiesības spert adekvātus atbildes soļus", piektdien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!