Saeima trešdien labklājības ministra amatā apstiprināja "tēvzemiešu" izvirzīto kandidātu līdzšīnējo ministra padomnieku Viktoru Jaksonu. Par Jaksona apstiprināšanu balsoja 52, pret - 21, 13 deputāti atturējās.
Viktors Jaksons - Labklājības ministrs

Pēc apstiprināšanas Jaksons žurnālistiem atzina, ka vislielākais ganadarījums viņam ir par to, ka korekti viņa kandidatūru novērtējuši veselības aprūpes organizāciju pārstāvji. "Protams, esmu gandarīts arī par to, ka Saeima man izteica uzticību," sacīja Jaksons.

Kā pirmos veicamos darbus viņš minēja vairākus veselības jomā veicamus pasākums, un jau šomēnes solot izmaiņas kapitācijas un apmaksas sistēmā ģimenes ārstiem. Pēc viņā teiktā, nenormāla ir sistēma, ka ģimenes ārstiem veidojas rinda, un pat akūtos saslimšanas gadījumos pacientiem nav iespēju saņemt palīdzību.

Komentējot nepieciešamību izveidot atsevišķu Veselības aizsardzības ministriju, Jaksons atzina - "ja celtni sāktu būvēt no jauna, es nopietni pārdomātu, vai vajag likt kopā abas šīs ministrijas". Viņš arī pauda, ka šobrīd šāda ministrijas sadalīšana tomēr nebūtu pareiza.

Pret Jaksonu balsoja, kreiso spēku apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", kā arī Baldzēna sociāldemokrāti. Savukārt atturējās pirms tam noraidošo attieksmi iepriekš paudušie sociāldemokrāti. Balsojumā nepiedalījās pirms tam Jaksonu kritizējušais "Latvija Ceļa" deputāts Pēteris Apinis.

Jaksons dzimis 1947.gadā, augstāko izglītību ieguvis Rīgas Medicīnas institūta Vispārējās ārstniecības fakultātē, ko absolvējis 1970.gadā.

1971.gadā sācis darbu Rīgas republikāniskajā psihoneiroloģiskā slimnīcā par ārstu ordinatoru, 1978.gadā kļuvis par šīs slimnīcas nodaļas vadītāju. No 1996.gada Jaksons strādājis par Valsts narkoloģiskās aprūpes un veselības centra direktoru. Jaksons bijis arī veselības valsts ministrs, bet no 1999.gada pildīja labklājības ministra padomnieka pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!