Foto: EPA/LETA

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija (CERT.LV) piektdien prezentēs jaunu portālu www.esidross.lv ar dažādiem ekspertu padomiem, kā droši glabāt informāciju elektroniskajā vidē.

www.esidross.lv veidots kā pieaugušo izglītošanas portāls, kurā iecerēts publicēt informāciju un rakstus par IT drošības jautājumiem, kas paredzēti plašai sabiedrības daļai, ikdienas datora lietotājiem, cilvēkiem, kuri nav IT speciālisti. Tajā būs padomi, kā veidot drošas un grūti uzlaužamas paroles, kā aizsargāt savus datus un datoru, kā veikt drošu failu apmaiņu un maksājumus internetā, un citas tēmas. 

"Mēs ceram, ka šajā mājaslapā cilvēki varēs atrast atbildes uz saviem jautājumiem par savu datu drošību, kā arī iegūt papildus informāciju par to, kā aizsargāt savus datorus. Portāla izveidošana ir arī mūsu centieni uzlabot kopējo situāciju IT drošībā Latvijā", stāsta CERT.LV vadītāja Baiba Kaškina.

Portālu izveidoja un turpinās attīstīt CERT.LV sadarbībā Latvijas datoru drošības incidentu risināšanas komandu un ieinteresēto organizāciju sadarbības iniciatīvas grupu (LV-CSIRT grupa).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!